Freya Van den Bossche
Volledig scherm
Freya Van den Bossche © BELGA

Sp.a wil verbod op eenzame opsluiting onder de 16 jaar

Sp.a pleit voor een verbod op eenzame uitsluiting en fixatie voor jongeren onder de 16 jaar. De oppositiepartij heeft daarvoor een voorstel van resolutie klaar. Volgens Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche zijn er geen wetenschappelijke bewijzen dat zo'n vrijheidsberovende maatregelen werken. Sp.a pleit voor een andere aanpak, die investeringen vraagt in de infrastructuur en in de opleiding en vorming van hulpverleners.

44 reacties

 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Als belgische ouders ben je verantwoordelijk voor alles wat je minderjarige snotneuzen uitsteken...waarom geldt dat NIET voor de ouders van minderjarige criminelen?!! Eenzame opsluiting is dan zelfs niet aan de orde! Freya: en? Nog niet genoeg gegraaid en ons bestolen,wat doe jij nog in het parlement?!!
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Neem er een paar in huis Luc Peeters alleen linkse meelopers zijn van dat gedacht en ge ziet wat er van komt als ze twaalf zijn zijn ze al aan't stelen en inbreken.
 • freddy depaepe

  5 jaar geleden
  ik heb mijn jeugd doorgebracht bij de kulders in Gent dat was pas een gevangenis geen rechten geen vrijheid alleen plichten, wij komen elk jaar nog eens samen voor een gezellig dinertje en ik zie dat het met iedereen toch goedgekomen is je ziet dus maar van een beetje dicipline ga je niet dood
 • Fredien Vandervekens

  5 jaar geleden
  Freya en haar (Spa) kijk op criminaliteit. Wat er de laatste weken zoal uit de (nog aanwezige) hersencellen van de kameraden en gezellinnen komt bovendrijven. Freya en de "jongeren" uit Gent.
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Miss zonnepanelen denkt weer dat ze het met pamperen gaat redden.