Dribbel, het hondje dat werd doodgestoken door een jogger.
Volledig scherm
Dribbel, het hondje dat werd doodgestoken door een jogger. © rv

Sp.a wil straf voor dierenmishandeling verdubbelen

Sp.a wil dat dierenmishandeling zwaarder wordt bestraft. Vlaams parlementsleden Conner Rousseau en Ludwig Vandenhove hebben een voorstel ingediend om de straffen te verdubbelen. Dat moet voorkomen dat iemand die een dier mishandelt, daarvoor niet kan worden aangehouden, omdat de strafmaat in Vlaanderen te laag ligt.

21 reacties

 • Maria Vissers Cools

  2 maanden geleden
  Zorg eerst voor onze politie mensen. Verzwaar de straffen voor het aanvallen van onze hulpdiensten, politie en brandweer. Ooit op een dag komt er iemand op voor de zwakkeren van onze samenleving, een moderne Zorro of Batman, tot zolang moeten wij het stellen met een falend justitie beleid.
 • Yvanka Pilzer

  2 maanden geleden
  Kunnen er es strengere straffen komen op diefstal, inbraak, verkrachting, mishandeling enz en kan er dan ook voor gezorgd worden dat we straffen uitgevoerd worden.  Ik heb n enorm groot hart voor dieren maar is dit nu de prioriteit????
 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Ben Weyts politiek, altijd meesurfen op golven van publieke verontwaardiging.  Wanneer het gaat over zwaar geweld tegen politie agenten of terroristische aanslagen komen er na enkele dagen wat stemmen die het nodig vinden om de daders te verdedigen en de maatschappij en de slachtoffers een groot deel van de schuld te geven.  In dit geval is er precies geen ruimte voor nuance of begrip waarom de dader door het lint gegaan is.
 • Ludwig Vanden Boer

  2 maanden geleden
  Ze willen de straffen verdubbelen die toch niet uitgevoerd worden en nog niet zullen uitgevoerd worden. Men moet al drie jaar verzamelen alvorens men de binnenkant van de gevangenis even mag zien, met alle gevolgen van dien.
 • Maria Vissers Cools

  2 maanden geleden
  En wie gaat bepalen wat dierenmishandeling is. Gaia of mensen die elke dag de dieren verzorgen, of veeartsen van het favv
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning