Minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Minister-president Jan Jambon. © BELGA

Sp.a wil Jambon via parlement dwingen over democratie te praten bij Orban

Sp.a dient woensdagmiddag een spoedresolutie in om minister-president Jan Jambon (N-VA) te dwingen over de democratie en de rechtstaat te praten bij de Hongaarse premier Viktor Orban.

39 reacties

 • ingrid grieten

  2 jaar geleden
  Waarom bemoeit de Sp.a zich met de binnenlandse politiek van Hongarije?
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Net of dat wij hier altijd gehoord worden, of er met onze gevoeligheden rekening wordt gehouden. Geef ons 'n regering verdorie, stelletje profiteurs.
 • An Peeters

  2 jaar geleden
  Misschien snappen de sossen het niet : we hebben hier nog niet eens een democratie en binnen de EU helemaal niet meer. Hier weigeren er heel wat zich neer te leggen bij de stem van het volk, dus velen erkennen hier niet eens democratie. Maar ja, dat zijn dan toch de zogenaamde politiek (in)correcten.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Het gaat zo goed Hongarije dat er al een miljoen Hongaren hun koffers hebben gepakt en er willen er nog meer vertrekken .
 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  De SPA claimt het woord democratie, ten onrechte want deze ideologie is zeker niet de uitvinder van de democratie ,en heeft zeker geen recht de anderen de les te spellen daarover, Beste SPA in een democratie worden geen mensen die er een andere mening op nahouden telkens weggezet als dommeriken zoals jullie doen en denken de waarheid in pacht te hebben niet dus
 1. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor
  Play

  Huisartsen bezorgd over haalbaar­heid van testen tijdens verkoud­heids­golf en griepsei­zoen: experten stellen nieuw systeem voor

  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”