Minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Minister-president Jan Jambon. © BELGA

Sp.a wil Jambon via parlement dwingen over democratie te praten bij Orban

Sp.a dient woensdagmiddag een spoedresolutie in om minister-president Jan Jambon (N-VA) te dwingen over de democratie en de rechtstaat te praten bij de Hongaarse premier Viktor Orban.

39 reacties

 • ingrid grieten

  2 jaar geleden
  Waarom bemoeit de Sp.a zich met de binnenlandse politiek van Hongarije?
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Net of dat wij hier altijd gehoord worden, of er met onze gevoeligheden rekening wordt gehouden. Geef ons 'n regering verdorie, stelletje profiteurs.
 • Anna Pauels

  2 jaar geleden
  Misschien snappen de sossen het niet : we hebben hier nog niet eens een democratie en binnen de EU helemaal niet meer. Hier weigeren er heel wat zich neer te leggen bij de stem van het volk, dus velen erkennen hier niet eens democratie. Maar ja, dat zijn dan toch de zogenaamde politiek (in)correcten.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Het gaat zo goed Hongarije dat er al een miljoen Hongaren hun koffers hebben gepakt en er willen er nog meer vertrekken .
 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  De SPA claimt het woord democratie, ten onrechte want deze ideologie is zeker niet de uitvinder van de democratie ,en heeft zeker geen recht de anderen de les te spellen daarover, Beste SPA in een democratie worden geen mensen die er een andere mening op nahouden telkens weggezet als dommeriken zoals jullie doen en denken de waarheid in pacht te hebben niet dus
 1. TIJDLIJN. België krijgt 298 dagen na de verkiezingen een volwaardige regering

  TIJDLIJN. België krijgt 298 dagen na de verkiezin­gen een volwaardi­ge regering

  Op 298 dagen na de verkiezingen van 26 mei 2019 is het dan toch zover: onder druk van de coronacrisis krijgt de nieuwe regering-Wilmès II vandaag, op 19 maart 2020, het vertrouwen van de Kamer. De regering is exact dezelfde als de ontslagnemende ploeg van MR, CD&V en Open Vld, maar wordt gedoogd door een deel van de oppositiepartijen. Ook is de regering beperkt in de tijd en zal ze zich beperken tot de maatregelen tegen de coronacrisis. Over maximaal zes maanden zal Wilmès opnieuw het vertrouwen van de Kamer vragen. Herlees alvast de reconstructie van bijna tien maanden regeringsvorming.