Bij het Gentse kunstencentrum Vooruit zijn ze niet blij met de nieuwe naam van sp.a.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Gentse kunstencentrum Vooruit zijn ze niet blij met de nieuwe naam van sp.a. © Wannes Nimmegeers

Sp.a was één dag sneller met registratie ‘VOORUIT’ dan kunstencentrum. Toch zou Gentse Vooruit rechtszaak wellicht winnen

Eind dit jaar vervelt sp.a tot VOORUIT, tot groot ongenoegen van het kunstencentrum met dezelfde naam. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau ziet geen graten in de dubbel. “De mensen zullen het verschil wel zien.” Bij de Gentse Vooruit zijn ze daar zo zeker niet van. Mocht het tot een juridische strijd komen, dan zou het cultuurhuis weleens aan het langste eind kunnen trekken. Ook al waren de ‘sossen’ zowaar één dag sneller met de registratie van het merk.

51 reacties

 • Pieter Hamels

  1 jaar geleden
  Tja, dit zegt meer over het niveau en de manier waarop deze partij werkt.
 • Marc Devuldere

  1 jaar geleden
  De socialisten hebben zeker veel goed gedaan maar dat is lang geleden nu zijn ze nefast voor de Vlamingen.
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  Ik vind het bijzonder achterbaks om achter de rug van "de" vooruit de naam te registreren. Dit getuigt ook van de slechte intenties die ze hebben. Verder willen ze voortsurfen op de naam en het imago dat is opgebouwd door het Gentse cultureel monument; een heel slinkse bedoening.
 • Heléna Deloo

  1 jaar geleden
  Daar waren ze wel rap voor. Nooit meer socialisme voor mij. Hoopje ellende dat is overgebleven uit naoorlogse tijden.
 • Serge Aernoudt

  1 jaar geleden
  Een nieuwe naam is blijkbaar belangrijker dan de noden van het volk! Ga maar lekker weer feesten.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Sp.a heet voortaan Vooruit, en dat is verwarrend in Tienen: “Conner Rousseau had mij misschien beter eerst even gebeld...”

  Sp.a heet voortaan Vooruit, en dat is verwarrend in Tienen: “Conner Rousseau had mij misschien beter eerst even gebeld...”

  De sp.a wordt binnenkort Vooruit en dat wordt in Tienen ietwat ongemakkelijk. Daar heet een oppositiepartij immers al ‘Tienen Vooruit!’. Woensdag kwam de lokale Sp.a dan met het idee om hun partij om te vormen tot Vooruit Tienen, maar die naam zou nog enigszins kunnen veranderen om verwarring tegen te gaan. Raadslid Els Moyens van Tienen Vooruit! denkt alvast niet aan een naamsverandering.