rv
Volledig scherm
© rv

Sp.a neemt 'schuldindustrie' op de korrel: "Hoeveel geld mag je verdienen op iemands miserie?"

De kosten die aangerekend worden om mensen te herinneren aan een onbetaalde factuur zouden maximaal en éénmalig 7,5 euro mogen bedragen. Er moet ook een halvering komen van de deurwaarderskosten en een plafonnering van de intresten op onbetaalde facturen. Dat zijn enkele van de wetsvoorstellen die sp.a heeft uitgewerkt om de strijd aan te gaan met wat de Vlaamse socialisten de 'schuldindustrie' noemen. De voorstellen gaan gepaard met een campagne op sociale media.

55 reacties

 • francis vanoverschelde

  5 jaar geleden
  Sinds NVA is alles woekeren .water nr 1 . En dan nog boetes boetes en meer boetes . Onleefbaar land .Dit is het bewijs .
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Misschien eens zorgen dat de mensen hun facturen KUNNEN betalen in plaats van weer aan symptoombestrijding doen? De gulzige roverheid blijft ons bestelen en komen dan jammeren dat facturen onbetaald blijven maar mensen verarmen zienderogen, basisbehoeften worden onbetaalbaar DOOR de roverheid!
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Leugenachtige campagne van de SPA. Geen enkel ziekenhuis stuurt een deurwaarder voor een onbetaalde factuur. De ziekenhuizen sturen eerst nog een rappel, en dan nog één of twee aanmaningen. En ook de deurwaarder stuurt voor de dagvaarding nog een bevel tot betalen. Maar moeten ziekenhuizen dan doen, mijnheer Crombez? Alle onbetaalde facturen in de vuilbak gooien en de rekeningen verhogen voor wie wél betaalt?
 • frans vereken

  5 jaar geleden
  Ik bedoel dus de rappelkosten die steeds aangerekend worden voor gas, elektriciteit, integan/telenet enz... omdat ik niet op tijd betaal (vergeetachtig) terwijl ik al 30 jaar klant ben. Niet omdat ik schulden heb voor dure aankopen en of leningen. EEN SCHANDE. Mensen die al weinig hebben gewoon uitbuiten! Want het zijn dezen die er weinig/niets kunnen tegen ondernemen.
 • Alfons Verbist

  5 jaar geleden
  Neen dit is geen faire maatregel. Dit is een bepampering en een vorm van weggeven waar de rode al zovele decennia goed in zijn. Velen op dit forum hebben correct geantwoord. Leef naar hetgeen je hebt, kan men niet betalen, geen verwittiging afwachten maar direct met firma contact nemen. Betaal eventueel al een deel(tje) zodat je de goede wil laat blijken. Er komt voorwaar een oplossing.