Photonews - Jeanne Gabriel
Volledig scherm
© Photonews - Jeanne Gabriel

Sp.a grootste slachtoffer in nieuwe provinciebesturen

Met de verkiezingen van gisteren verkozen we ook nieuwe provincieraden. Twee daarvan leverden al een nieuwe meerderheid op, beide met N-VA. Sp.a lijkt voorlopig het grootste slachtoffer.

19 reacties

 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  In de aanloop naar de verkiezingen sprak bijna niemand over de provincieraadverkiezingen. Conclusie kunnen we nu die nutteloze en dure provincies afschaffen, zoals de N-VA beloofde of gaat het dan toch om postjes voor gebuisde vrienden.
 • roger reniers

  3 jaar geleden
  zij die denken aan alleen het heden gaan in de toekomst de socialisten nog nodig hebben, denk maar eens aan je pensioen
 • imke de meester

  3 jaar geleden
  waarom hebben ze niet Van Bremdt genomen , die heeft tenminste een partijkaart.
 • JAN KENIS

  3 jaar geleden
  Als 1 partij het slecht heeft gedaan tijdens deze verkiezingen is het de Sp.a, ze zijn nergens nog van tel, ook in Gent niet.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Het sociale van het socialisme leidt ons eerder naar a-sociale toestanden, kijk maar rond. De burger begint het te begrijpen. Socialisme is voor niets meer nodig.....
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Minister Dermagne geeft banken onvoldoende over plannen bankautomaten

  Minister Dermagne geeft banken onvoldoen­de over plannen bankautoma­ten

  De samenwerking tussen vier grootbanken over de invoering van bankneutrale automaten - Batopin gedoopt - krijgt een dikke onvoldoende van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Hij dreigt er mee de interbancaire tarieven te verhogen om de banken op die manier aan te sporen hun netwerk voldoende uitgebreid te houden. “Het is tijd dat banken hun engagementen, de wetten en hun klanten respecteren”, aldus de vicepremier.