Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Sp.a en Groen dienen resolutie in voor uitstel van hervorming sociale huurprijzen: “Beperkte stijging voor veel mensen al een groot verschil”

Oppositiepartijen sp.a en Groen gaan samen een resolutie indienen om de nieuwe berekeningswijze van de huurprijzen voor sociale woningen, die vanaf 1 januari ingaat, op te schorten zolang er onduidelijkheid heerst over de maatregel. Dat zeggen Vlaams Parlementsleden Maxim Veys (sp.a) en An Moerenhout (Groen).

12 reacties

 • Frans Peeters

  2 jaar geleden
  NVA wil dat de werkers laten betalen en de controle op buitenlandse bezittingen word niet onderzocht
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Mijn tante zit nu al met de handen in het haar, die heeft elke maand welgeteld tien Euro over van haar klein pensioen, ze woont in een kleine sociale woning en heeft voedselhulp nodig. Toch gaat de prijs omhoog.
 • Eddy Van der Vliet

  2 jaar geleden
  Die verhoging gaat in tegen het motto va de linkse partijen die alles gratis willen geven maar vooral aan zij die al alles gratis krijgen en die hier niks willen doen. Van doppen is nog niemand (nieuwe) armer geworden
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter eens de regels van het krijgen van een sociale woning toepassen. De meesten hebben heel wat huizen in het buitenland, maar een gewone Belg mag nog geen konijnenhok bezitten om sociale woning te krijgen.
 • yves power

  2 jaar geleden
  Denk dat er hier meer betalen dan op de prive markt, en wat gaan jullie dan doen al mensen op pensioen zijn en de huur op de prive markt niet meer kunnen betalen, hun op straat zetten bende egoisten