De opgepakte Slovaak Jozef Chovanec (38) kreeg in februari 2018 reanimatie in een politiecel in Charleroi. Hij overleed enkele dagen later.
Volledig scherm
De opgepakte Slovaak Jozef Chovanec (38) kreeg in februari 2018 reanimatie in een politiecel in Charleroi. Hij overleed enkele dagen later. © AP

“Sowieso een blaam voor België”: parlement Slovakije vraagt dat Europese Commissie dood van Chovanec onderzoekt

Slovakije heeft onvoldoende vertrouwen in het Belgisch onderzoek naar het overlijden van Jozef Chovanec en wil dat de Europese Commissie de zaken gaat bekijken. Het parlement in hoofdstad Bratislava keurde woensdag hierover een resolutie goed. “Sowieso een blaam voor ons land", reageert  UGent-professor Hendrik Vos.

40 reacties

 • Rene Thevissen

  5 maanden geleden
  Ik ben beschaamd om Belg te zijn als je deze rapporten leest en dan nog de foto’s ziet
 • Jan Van de Velde

  5 maanden geleden
  Paul Philippaerts: de enige pertinente vraag is inderdaad "Wat is de doodsoorzaak?". Het zoeken van het antwoord op die vraag is het enige zinvolle begin voor een strafonderzoek! De rest is geldverspilling. Best nuttig dat de procureur-generaal van Mons eens de hysterische media de mond snoert: Zonder bewijs, geen vervolging!
 • leppens victor

  5 maanden geleden
  Ach wat,dan stoten ze op het almachtige PS bastion in Charleroi en contreien. Daar gebeurt niets zonder hun goedkeuring,en hun acolieten laten vallen? mvg.
 • Paul Philippaerts

  5 maanden geleden
  Die groet had ze inderdaad niet moeten doen, maar is, kan haast niet anders, dan een reactie zijn, op de manier waarop Jozef te keer ging. Het feit dat er een agent met een schild de cel binnenging moet er toch op wijzen dat het geen gewone kerel was. Zelfs de dokter is niet durven binnengaan. En die kerel heeft van ver gezien alcohol en drugs? Hopelijk heeft hij voor zijn interventie geen rekening gestuurd. "DE" vraag is waaraan is Jozef gestorven, wat is de doodsoorzaak?
 • Leopold Vanhoof

  5 maanden geleden
  De Hillergroet was er over, voor de rest moet nog uitgemaakt worden of het overlijden 'n gevolg was van de behandeling door de agenten.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt