De Belgische defensieminister Ludivine Dedonder (PS) en CEO van Sonaca CEO Yves Delatte tijdens een bezoek aan de fabriek van het bedrijf in Gosselies (Charerloi).
Volledig scherm
De Belgische defensieminister Ludivine Dedonder (PS) en CEO van Sonaca CEO Yves Delatte tijdens een bezoek aan de fabriek van het bedrijf in Gosselies (Charerloi). © BELGA

Sonaca werkt mee aan Europees afweersysteem tegen hypersonische raketten

Het Waalse lucht- en ruimtevaartbedrijf Sonaca neemt deel aan de ontwikkeling van het eerste Europese afweersysteem tegen hypersonische raketten. Dat is maandag aangekondigd door het bedrijf uit Gosselies (Charleroi), in aanwezigheid van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

  1. Na discussie over naaktfouilles en blinddoeken voor beschuldigden terreurproces: "Nog geen verbetering, wel positieve signalen"

    Na discussie over naaktfouil­les en blinddoe­ken voor beschuldig­den terreurpro­ces: "Nog geen verbete­ring, wel positieve signalen"

    De detentie- en transferomstandigheden van de beschuldigden in het terreurproces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel zijn nog niet veranderd, maar er zijn positieve signalen. Dat valt vandaag te vernemen bij Vincent Lurquin, advocaat van beschuldigde Hervé Bayingana Muhirwa. Het neerleggen van conclusies, het vragen om uitstel en een zaak in kort geding, zoals gisteren geopperd werd, zijn (voorlopig) niet meer aan de orde.