Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sommige geneesmiddelen niet meer in voorraad bij apothekers

Het is dagelijkse kost bij onze apothekers dezer dagen: een aantal geneesmiddelen hebben ze niet meer in voorraad. Soms gaat het maar om een tijdelijk probleem, maar "sowieso stijgt het aantal gevallen en ook het aantal problematische gevallen neemt toe", bevestigt Lieven Zwaenepoel van de Algemene Pharmaceutische Bond berichtgeving van VTM NIEUWS. "Het fenomeen is al een tijd aan de gang, maar nu wordt het tijd dat er iets gebeurt", aldus Zwaenepoel.

42 reacties

 • Chris Hom

  4 jaar geleden
  Aldactazine was eerst bij Tot april niet verkrijgbaar. Dan juni en nu al juli. Hartspecialist heeft Aldactone ter vervanging voorgeschreven maar ik voel me er niet goed bij. Heb meer vochtophoping aan vingers en hoest meer door vocht op longen. Wat is eigenlijk het probleem bij Pfizer met Aldactazine?
 • censor

  5 jaar geleden
  Wedden dat er minder doden zullen vallen ? Het is bewezen dat er veel nutteloze medicatie wordt gegeven. Ofwel medicatie met meer bijwerkingen, dan dat het 'geneest' Een staking van artsen in Italie, leverde minder overlijdens dan dat ze niet staakten.....En dan nog: wat doet men met de uitgeplaste medicatie, allemaal in het drinkwater....want hoe krijg je dat eruit ? De 'pil' uitgeplast, groot probleem. Werd beschouwd als de 'uitvinding' van de vorige eeuw......
 • jos De Decker

  5 jaar geleden
  We zouden hier het Kiwi model moeten invoeren net zoals in Nieuw-Zeeland. In dit model laten we de farma industrie afbieden om hun al dan niet generische medicijnen aan de man te brengen. Dit kiwi model zou de ziekteverzekering jaarlijks 600 miljoen besparen. Waarom gaat De Block het daar niet zoeken ? Te veel gelobby zeker van de industrie ? Enfin er is toch één bepaalde partij die dit wil invoeren.
 • Patrick Rasschaert

  5 jaar geleden
  Ik was er nochtans van overtuigd dat een minister van volksgezondheid verantwoordelijk was voor de gezondheid van de bevolking. Een ontgoocheling rijker. Niettegenstaande ze zelf arts is verraad ze haar eed om mensen te helpen en kiest voor het bloedgeld. Hopelijk gaat ze bij de volgende verkiezingen het deksel op haar neus krijgen met haar politiek om de zwakkeren in de maatschappij nog zwakker te maken. Maggie shame on you
 • Patrick Verbelen

  5 jaar geleden
  We zijn al het duurste land op gebied van medicijnen en er dan nog in slagen om een tekort te creëren, proficiat goed bezig. Nog zo’n trend die we de laatste tijd zien opduiken, dat veel medicatie bij de apotheker niet eens meer aanwezig is in hun voorraad, d.w.z. bestellen, waardoor de patiënt 2 keer naar de apotheek mag hollen. Maar honderden schoonheidsproducten hebben ze dan wel in stock, daar zal de winstmarge hoger liggen.
 1. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  22

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.