Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) © BELGA

Somers zit maandag samen met burgemeesters van Boom en Rumst

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zit maandag rond de tafel met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft Somers vanmorgen bevestigd op Radio 1. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schuiven mee aan de tafel.

 1. Organisatoren Tomorrowland na koude douche: “Wij vielen uit de lucht: we waren zelfs niet op de hoogte van persconferentie”
  PREMIUM

  Organisato­ren Tomorrow­land na koude douche: “Wij vielen uit de lucht: we waren zelfs niet op de hoogte van persconfe­ren­tie”

  Geen vuiltje aan de lucht, leek het vorige week nog toen de organisatoren van Tomorrowland zoals elk jaar met de burgemeesters van Boom en Rumst rond de tafel zaten. Donderdagavond volgde de koude douche: een inderhaast samengeroepen persconferentie waarvan de festivalorganisatoren zelfs niet op de hoogte waren zette het licht op rood. “We blijven hopen op een mooi einde van de zomer”, klinkt het.
 2. REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrowland’ over verbod op megafestival: “Een internationaal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”
  PREMIUM

  REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrow­land’ over verbod op megafesti­val: “Een internatio­naal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”

  Van het Overlegcomité mag Tomorrowland doorgaan. Toch trokken de burgemeesters gisteren de stekker uit het megafestival. In de omgeving van De Schorre, waar het festival sinds 2005 wordt gehouden, zaait de beslissing grote verdeeldheid, zo stelden we vrijdagvoormiddag zélf vast. “Tomorrowland brengt Boom en Rumst een fortuin op. Na een deftig gesprek met hun gemeenteontvanger zullen de burgemeesters écht wel bijdraaien.”
 3. ONZE OPINIE. Tomorrowland: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Tomorrow­land: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?

  De affiche voor de “zomer van de vrijheid” ziet er net iets anders uit dan verwacht. Met dank aan het DJ-duo “The Evil Twins” - ook bekend als de burgemeesters van Boom en Rumst - die donderdag een streep trokken door Tomorrowland. De redding moet nu komen van andere grote namen uit de dancewereld zoals MC Bart Somers & DJ Jan Jambon. Als gewone festivalganger sta je er met open mond naar te kijken: hoe kan het dat dit wordt gezien als een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets? Zoals het al maanden klinkt in de song van ‘The Subs’: “I want to dance again”. Ook al is het dan met 15.000 Vlamingen uit Schellebelle en Zoersel.