ANP XTRA / David Legreve
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA / David Legreve

Somers wil u in lege kantoren laten wonen

Wonen in het penthouse van een leegstaand kantoorgebouw of een kunstatelier in hetzelfde gebouw als het OCMW? Als het van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) afhangt, krijgen leegstaande kantoorruimtes - privé én van de overheid - binnenkort een make-over. Zal dit meer jongeren naar de stad trekken en tegelijk een forse besparing voor de overheid en privébedrijven betekenen? Twee experts lichten de voor- en nadelen toe.

159 reacties

 • Robert Vandepaer

  2 maanden geleden
  Heb sinds 16 aug.een attest aangevraagd en op 18 aug antwoord gekregen via mail dat deze opgestuurd zal worden via post. Ben nog steeds aan het wachten voor deze dit is de digitale toekomst waarvoor dank somers.en voor de rest weeral minder werk en meer mensen aan het stempelen.
 • Jan Van Rompaey

  2 maanden geleden
  Hij wou grote bedrijven rond Mechelen. Nu is er veel leegstand vastgesteld. En zo iemand noemen ze de beste burgemeester ? Of de man met de dikste nek ?
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Wij betalen politici om met hun werk bezig te zijn, niet om zich te moeien met het werk van anderen. Tijd dat hij en zijn soort de laan worden uitgestuurd..er is geen plaats voor haat, bemoeinissen en eigenbelang in de democratie.
 • Segers Ludo

  2 maanden geleden
  Kantoorwonen, is volgens mijn inschatting enkel een oplossing als niet conventionele woonvormen worden gestimuleerd, zoals woongemeenschap. Zo niet, wordt de ombouw en het voorzien van alle noodzakelijk basisvoorzieningen (badkamer/keuken/toiletten) per individuele bewoner of gezin een verschrikkelijk kostelijke affaire. Een grote afzetmogelijkheid moet niet worden verwacht. Naar Belgische maatstaven, met het grote individualisme een flop. Somers maakt eerst uw huiswerk met begroting!.
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Hij weet nog ergens een keuken staan, zeker.