Kaat Bollen.
Volledig scherm
Kaat Bollen. © Photo News

Somers wil Psychologencommissie aan de tand voelen over “te pikante” Kaat Bollen: “We hoeven geen kledingpolitie”

 Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) wil volgende week een gesprek met de Pyschologencommissie over de zaak rond seksuologe Kaat Bollen. Zij zag zich verplicht om haar titel van psychologe in te leveren nadat de commissie haar een waarschuwing en een tuchtstraf oplegde vanwege enkele pikante foto’s op sociale media. “We hoeven hier geen kledingpolitie", klinkt het. 

66 reacties

 • Anna Wachters

  2 jaar geleden
  Dat Bart Somers voor haar in de bres springt is vanzelf sprekende. Hij stond aan de wieg van Kaat haar mislukte poging de politiek in te gaan. Nog te zwijgen de geflopte poging haar burgemeester te maken. Bartje toch ...
 • Danny Baillien

  2 jaar geleden
  Minister hou u met andere dingen bezig die meer urgent zijn dan de volgens u te weinig kleding van een psychologe. In Mechelen is meer te doen waar je nu geen aandacht aan geeft of beter niet wil geven. Schoemaker blijft bij jou leest zou ik zeggen.
 • philippe dubrul

  2 jaar geleden
  Als dat al niet meer mag, vraag ik mij af waar dit gaat eindigen, gaan we moeten letten met wie we spreken en wat we zeggen, mss wel hoe we denken... zoals hier nu een nieuwe normaal bestaat, gaat dit een nieuwe moderne vorm van discriminatie worden, en wie gaat oordelen wat en hoe we ons moeten kleden! Dat iemand dat moet afgeven waarvoor ze zo lang en hard voor heeft moeten studeren, afgenomen omwille deze niet naar smaak was van een andere!
 • Daniel Meuleman

  2 jaar geleden
  Die Somers krijgt wel veel noten op zijn zang. Wie denkt die vent wel wie hij is. Iemand die zijn afkomst verraadt voor een blauw postje.
 • Heidi Werbrouck

  2 jaar geleden
  Haar titel staat op haar diploma, het is haar neroepserkenning die ze zelf opgeeft. Ik ga haar kwaliteit als psychologe niet in twijfel trekken, ik heb er geen ervaring mee. Dat ze zich wil kleden zoals ze zelf wil is haar goed recht, maar dan moet ze ook de kritiek erop kunnen verdragen en beseffen dat een bepaald beroep een bepaalde dresscode heeft. En imam Somers heeft zich daar niet mee te bemoeien.
 1. Kaat Bollen geeft titel van psycholoog terug: “Het zal me klanten kosten, maar ik wil in eer en geweten werken”
  Showbizz

  Kaat Bollen geeft titel van psycholoog terug: “Het zal me klanten kosten, maar ik wil in eer en geweten werken”

  Kaat Bollen (35) is officieel geen psychologe meer. Ze heeft besloten om haar lidmaatschap van de Psychologencommissie op te zeggen, nadat ze ook in beroep een waarschuwing en tuchtstraf kreeg van de organisatie. Daar werd klacht tegen haar ingediend door een collega, die vond dat ze met haar sexy foto’s op sociale media de goede naam van psychologen in het gedrang bracht. “Als psycholoog zijn anno 2021 inhoudt dat ik niet mijzelf mag zijn, dan ben ik liever geen psycholoog”, aldus Bollen.
 2. INTERVIEW. Psychologe Nina Mouton schrijft bestseller over zelfzorg: “Zwijgen, niet voelen, niet wenen, niet klagen, doorgaan, dat hebben we geleerd”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Psychologe Nina Mouton schrijft bestseller over zelfzorg: “Zwijgen, niet voelen, niet wenen, niet klagen, doorgaan, dat hebben we geleerd”

  Drie jaar na haar bestseller ‘Mild ouderschap’ - aan zijn tiende druk toe en een gebeiteld begrip inmiddels onder ploetervaders en -moeders - heeft psychologe Nina Mouton nu ‘Zelfzorg’ geschreven en ook die vlíegt de deur uit. Een oproep om te luisteren naar je alarmbellen, “want het zal verdorie eens tijd worden voor onszelf”.