Kaat Bollen.
Volledig scherm
Kaat Bollen. © Photo News

Somers wil Psychologencommissie aan de tand voelen over “te pikante” Kaat Bollen: “We hoeven geen kledingpolitie”

 Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) wil volgende week een gesprek met de Pyschologencommissie over de zaak rond seksuologe Kaat Bollen. Zij zag zich verplicht om haar titel van psychologe in te leveren nadat de commissie haar een waarschuwing en een tuchtstraf oplegde vanwege enkele pikante foto’s op sociale media. “We hoeven hier geen kledingpolitie", klinkt het. 

66 reacties

 • Anna Wachters

  9 maanden geleden
  Dat Bart Somers voor haar in de bres springt is vanzelf sprekende. Hij stond aan de wieg van Kaat haar mislukte poging de politiek in te gaan. Nog te zwijgen de geflopte poging haar burgemeester te maken. Bartje toch ...
 • Danny Baillien

  9 maanden geleden
  Minister hou u met andere dingen bezig die meer urgent zijn dan de volgens u te weinig kleding van een psychologe. In Mechelen is meer te doen waar je nu geen aandacht aan geeft of beter niet wil geven. Schoemaker blijft bij jou leest zou ik zeggen.
 • philippe dubrul

  9 maanden geleden
  Als dat al niet meer mag, vraag ik mij af waar dit gaat eindigen, gaan we moeten letten met wie we spreken en wat we zeggen, mss wel hoe we denken... zoals hier nu een nieuwe normaal bestaat, gaat dit een nieuwe moderne vorm van discriminatie worden, en wie gaat oordelen wat en hoe we ons moeten kleden! Dat iemand dat moet afgeven waarvoor ze zo lang en hard voor heeft moeten studeren, afgenomen omwille deze niet naar smaak was van een andere!
 • Daniel Meuleman

  9 maanden geleden
  Die Somers krijgt wel veel noten op zijn zang. Wie denkt die vent wel wie hij is. Iemand die zijn afkomst verraadt voor een blauw postje.
 • Heidi Werbrouck

  9 maanden geleden
  Haar titel staat op haar diploma, het is haar neroepserkenning die ze zelf opgeeft. Ik ga haar kwaliteit als psychologe niet in twijfel trekken, ik heb er geen ervaring mee. Dat ze zich wil kleden zoals ze zelf wil is haar goed recht, maar dan moet ze ook de kritiek erop kunnen verdragen en beseffen dat een bepaald beroep een bepaalde dresscode heeft. En imam Somers heeft zich daar niet mee te bemoeien.
 1. Jim (36) overleefde nacht in politiecel niet: exclusieve HLN-docu toont hoe één telefoontje naar de hulpdiensten fataal afliep
  Play
  PREMIUM

  Jim (36) overleefde nacht in politiecel niet: exclusieve HLN-docu toont hoe één telefoon­tje naar de hulpdien­sten fataal afliep

  Het is exact twee jaar geleden dat Jim Cooreman (36) midden in de nacht een telefoontje pleegde naar de hulpdiensten. Enkele uren later lag hij dood in een politiecel. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden vanuit die cel in handen, alsook verhoren en verslagen vanuit het dossier. Het leverde een unieke inkijk op in de zaak-Cooreman: het was een nacht vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen van de politieagenten. “Dit doe je zelfs niet met een beest”, zegt zijn vader over de gebeurtenissen. Bekijk hier de reconstructie van die fatale nacht.
 2. Het onwezenlijke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”
  Play

  Het onwezenlij­ke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”

  Afscheid nemen van een geliefde was in tijden van strenge coronamaatregelen heel moeilijk. Daarom lanceert Het Laatste Nieuws in samenwerking met Reveil vzw ‘Het Mooiste Bericht’ om nabestaanden een hart onder de riem te steken. “We vragen aan nabestaanden ‘Wat zou je nog willen zeggen mocht je nog een berichtje sturen naar een overleden dierbare?’”, vertelt Pieter Deknudt (38), oprichter van Reveil vzw.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.