Links: De Vlaamse minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld). Rechts: enkele jonge meisjes doen mee aan een evenement in een kinderziekenhuis in Kiev.
Volledig scherm
Links: De Vlaamse minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld). Rechts: enkele jonge meisjes doen mee aan een evenement in een kinderziekenhuis in Kiev. © Belga

Somers wil Oekraïense kinderen vakantie geven in Vlaanderen: “Het doet me denken aan opvang na Tsjernobyl”

Bart Somers (Open Vld) wil kinderen uit Oekraïne de kans geven om tijdens de zomermaanden op vakantie te komen in Vlaanderen. De Vlaamse minister van Samenleven geeft daarmee gehoor aan een oproep van de Oekraïense vereniging van steden en gemeenten. “Het gaat erom jongeren tussen 6 en 17 jaar een zorgeloze vakantie te bezorgen”, zei Somers tijdens een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement.

 1. Inval in garage in industriepark van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearresteerd
  Play
  Lokeren

  Inval in garage in industrie­park van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearres­teerd

  In de Zoomstraat, in het industriepark in Lokeren, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruzie zwaar uit de hand gelopen. Een groep van zo’n 20 personen trok er naar de garage van twee broers om hen te confronteren, waarna één van hen met een scherpe ijzeren staaf kwam aangelopen en uithaalde. Zijn hand werd afgehakt met een ijzeren staaf. Er is ook geschoten.
 2. Drie slachtoffers van cybercriminelen spelen meer dan 11.500 euro kwijt: “Daders slaan meer en meer toe vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend”
  Lille/Turnhout/Oud-Turnhout

  Drie slachtof­fers van cybercrimi­ne­len spelen meer dan 11.500 euro kwijt: “Daders slaan meer en meer toe vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend”

  Een man uit Lille en een vrouw uit Oud-Turnhout en Turnhout zijn de voorbije dagen het slachtoffer geworden van cybercriminelen. De slachtoffers geraakten op die manier samen niet minder dan 11.500 euro kwijt. De politie waarschuwt ervoor dat cybercriminelen vooral vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend toeslaan. Dat is immers de periode dat mensen hun bankinstelling moeilijk of niet kunnen bereiken.