Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). © BELGA

Somers over nieuwe provinciegouverneurs: “Nog geen zicht op timing”

Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant moeten nog even wachten op een nieuwe provinciegouverneur. Zicht op een nieuwe timing is er nog niet, gaf minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) dinsdag aan.

 1. Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politieagent die Mawda doodschoot

  Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politie­agent die Mawda doodschoot

  De ouders van Mawda (2) getuigden in de rechtbank van Bergen over het verlies van hun dochter. De mama van het meisje richtte zich tot de politieman die het schot vuurde: “U zegt dat u gevoelens heeft, als vader. Heeft u ooit gedacht aan mijn gevoelens, als moeder?” Het parket heeft een jaar cel met uitstel gevorderd voor de agent die op Mawda schoot. De vermoedelijke bestuurder van het busje en de smokkelaar riskeren zwaardere straffen.
 2. Elke dag lieve berichtjes en bellen: hoe 'charmante Franck' 58.000 euro kon buitmaken van verliefd slachtoffer
  PREMIUM

  Elke dag lieve berichtjes en bellen: hoe 'charmante Franck' 58.000 euro kon buitmaken van verliefd slachtof­fer

  “Hallo, ik heet Franck Lemaire. Ik woon in Waals-Brabant, bij Brussel.” Dit lijkt een onschuldig berichtje, maar het leidde tot minstens vier slachtoffers van vriendschaps- of datingfraude. Vier vrouwen die geld afhandig werd gemaakt, gaande van enkele honderden euro’s tot maar liefst 58.000 euro. Het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op VTM zocht uit hoe ‘Franck’ te werk ging.
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?