Volledig scherm
© BELGA

Somers kiest Join.Vlaanderen als opvolger van Minderhedenforum: “Ongeloof troef”

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat heeft hij maandag aangekondigd in een persbericht. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum. Die reageert naar eigen zeggen vol ongeloof op de beslissing.

5 reacties

 • Geert jonckheere

  5 maanden geleden
  Als je echt iets wil doen voor de samenleving kun je dat ook gratis doen hoor.Wie houd je tegen?
 • Ronny Biesen

  5 maanden geleden
  Join Vlaanderen? Beter Integrate in Flanders! En alle andere forums, groepen, verenigingen, enz... opheffen. Teveel geld vloeit naar zulke organisaties. Somers deelt ook weer uit.
 • Joske Vermeulen

  5 maanden geleden
  Zeer eigenaardig. De vzw Join.Vlaanderen werd pas opgericht op 18 september 2020, en ze kan dus geen geloofsbrieven of realisaties voorleggen. En toch is die splinternieuwe vzw voor minister Somers meteen goed genoeg voor een miljoenencontract? Zou het misschien zijn omdat de persoon die officieel de vzw runt ene Wouter Van Bellingen is - de ex SPA-Spirit-Groen politicus die als schepen van Sint-Niklaas ooit drie Vlaamse koppels aan de schandpaal nagelde als racisten.
 • Ria De kock

  5 maanden geleden
  Gaan we het ook nog hebben over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting, leraren die bang zijn om daar over te praten of zelf geschorst worden...de allochtone jongeren die buurten terroriseren met vuurwerkbommen...de grote aantallen allochtonen in het drugscircuit, of gaat het alleen maar om het pamperbeleid van Somers en zijn nieuwe clubje.
 • fredien van havere

  5 maanden geleden
  Dat probeert men in belgie reeds 50jaar en noppes he .
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren