Jan Aelberts
Volledig scherm
© Jan Aelberts

Sofie (5) én haar mama gaan terug naar school, ondanks strijd tegen kanker: "Het was niet allemaal kommer en kwel"

Dubbel aftellen naar 1 september ten huize De Rho in het Oost-Vlaamse Asper bij Gavere. Want na een jaar gaan leukemiepatiëntje Sofie (5) én haar mama, die leerkracht is, terug naar school. En reken maar dat ze Sofie niet vergeten zijn op school. "Het is ongelooflijk wat ze daar het voorbije jaar allemaal voor haar en voor ons hebben gedaan."

 1. Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantastisch toch?"

  Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantas­tisch toch?"

  Ze had een bedrijf in industriële verlichting, maar vrijdag start ze op haar nieuwe job: directrice van een stedelijke basisschool op het Antwerpse Kiel. Van lampen naar het onderwijs: als carrièreswitch kan het tellen. "Ik wilde betekenisvoller in het leven staan", zegt Mathilde van Engelenburg (47). "Kinderen een veilige haven bieden en hen de best mogelijke rugzak meegeven: daar doe ik het voor."
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?