Jan Aelberts
Volledig scherm
© Jan Aelberts

Sofie (5) én haar mama gaan terug naar school, ondanks strijd tegen kanker: "Het was niet allemaal kommer en kwel"

Dubbel aftellen naar 1 september ten huize De Rho in het Oost-Vlaamse Asper bij Gavere. Want na een jaar gaan leukemiepatiëntje Sofie (5) én haar mama, die leerkracht is, terug naar school. En reken maar dat ze Sofie niet vergeten zijn op school. "Het is ongelooflijk wat ze daar het voorbije jaar allemaal voor haar en voor ons hebben gedaan."

 1. Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantastisch toch?"

  Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantas­tisch toch?"

  Ze had een bedrijf in industriële verlichting, maar vrijdag start ze op haar nieuwe job: directrice van een stedelijke basisschool op het Antwerpse Kiel. Van lampen naar het onderwijs: als carrièreswitch kan het tellen. "Ik wilde betekenisvoller in het leven staan", zegt Mathilde van Engelenburg (47). "Kinderen een veilige haven bieden en hen de best mogelijke rugzak meegeven: daar doe ik het voor."
 2. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.