Jan Aelberts
Volledig scherm
© Jan Aelberts

Sofie (5) én haar mama gaan terug naar school, ondanks strijd tegen kanker: "Het was niet allemaal kommer en kwel"

Dubbel aftellen naar 1 september ten huize De Rho in het Oost-Vlaamse Asper bij Gavere. Want na een jaar gaan leukemiepatiëntje Sofie (5) én haar mama, die leerkracht is, terug naar school. En reken maar dat ze Sofie niet vergeten zijn op school. "Het is ongelooflijk wat ze daar het voorbije jaar allemaal voor haar en voor ons hebben gedaan."

 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  20

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.
 2. Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantastisch toch?"

  Mathilde kiest bewust voor job als directrice van gekleurde school: "Kinderen een veilige haven geven: fantas­tisch toch?"

  Ze had een bedrijf in industriële verlichting, maar vrijdag start ze op haar nieuwe job: directrice van een stedelijke basisschool op het Antwerpse Kiel. Van lampen naar het onderwijs: als carrièreswitch kan het tellen. "Ik wilde betekenisvoller in het leven staan", zegt Mathilde van Engelenburg (47). "Kinderen een veilige haven bieden en hen de best mogelijke rugzak meegeven: daar doe ik het voor."