Minstens één keer per maand trekken Dirk en Soetkin naar de gedenkplaat in Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
Minstens één keer per maand trekken Dirk en Soetkin naar de gedenkplaat in Aalst. © Jan Aelberts

Soetkin en Dirk blijven strijden voor verkeersveiligheid na dood Johanna (31) en Axelle (3): “Heel vaak bellen we mekaar: ‘Hoorde je ‘t? Wéér een ongeval met vluchtmisdrijf’”

“Dat we onze kinderen kwijt zijn, is óns verdriet. Maar deze foto, deze plek, is er voor iedereen. Zodat ze niet vergeten worden.” De innige omhelzing van moeder en dochter staat in schril contrast met de plek waar ze zeven jaar geleden samen de dood vonden toen een automobilist hen onder invloed van het voetpad maaide. Voor de ouders van Johanna Van Damme (31) en grootouders van Axelle Van Achter (3) mag — moét — de gedenkplaat elke passant bij de keel grijpen.

5 reacties

 • Ben Detrez

  3 maanden geleden
  Ik hoop dat die dader ooit zijn karma tegenkomt.
 • jan tobbak

  3 maanden geleden
  iemand doodrijden lijkt wel de perfecte moord in belgie ,een beetje zielig doen en wat traantjes en ge loopt terug op straat
 • karin verwimp

  3 maanden geleden
  Hoog tijd dat ze vluchtmisdrijf veel en veel zwaarder gaan beboeten dan rijden zonder rijbewijs of verzekering en met drank of drugs in het lijf. Wat niet wil zeggen dat ze die vier zaken niet zwaar moeten bestraffen. Een slachtoffer aan zijn of haar lot overlaten is wel het laagste van het laagste. Als ik iemand in mijn omgeving zou kennen die zoiets flikt dan stuurde ik die terwijl iedereen het ziet en hoort wandelen. Punt.
 • Ludo Hermans

  3 maanden geleden
  Verkeerscriminelen moeten gecontroleerd worden zoals men dat dagelijks doet met ons spaarboekje, probeer daar maar eens om eraan te ontkomen.
 • Hugo Verlot

  3 maanden geleden
  Iemand doodrijden onder invloed gelijk stellen met moord met voorbedachte rade.