Persconferentie na het Overlegcomité
Volledig scherm
PREMIUM
Persconferentie na het Overlegcomité © Photo News

Soepelere quarantaineregels voor volledig gevaccineerden, maar wat na 1 prik? Hierover moet het ‘reiscomité’ zich vrijdag buigen

Wie volledig gevaccineerd is en deze zomer terugkeert van een reis in het buitenland, zal normaal gezien niet meer in quarantaine moeten. Maar wat als je maar één prik hebt gehad? Moet je dan in quarantaine? En mogen toeristen met slechts één spuit op de teller naar ons land reizen zonder negatief testresultaat? Dit zijn de knopen die het Overlecomité vrijdag zal doorhakken.

52 reacties

 • PETER DE VOS

  1 jaar geleden
  Best vooraleer op reis te gaan ook een COVID-website van het land waar je naartoe gaat raadplegen voor de meest actuele info, bv in Luxemburg zijn de terrassen al een tijdje open tot 22u. Ook bij binnenkomst in Zwitserland (niet EU) zal je niet in quarantaine moeten als je kan bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Diegenen die AZ hebben gekregen zijn de sigaar. Iemand van 50 kan zijn tweede vaccin gehad hebben voor 'n zeventigjarige zijn tweede AZ vaccin heeft gehad.
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  @Bart Serraris, de kans is zeer groot dat tegen dat de laatste mensen hun 2de spuitje AstraZeneca moeten krijgen er zelfs geen AZ vaccins meer zijn... (deze vaccins zijn momenteel niet aanwezig, en de kans is groot dat AZ niets meer levert aan de EU, het kost hen slecht 10 miljoen, terwijl ze bij verkoop aan anderen 2 Euro meer winst maken per vaccin). maar niet getreurd, dan krijg je een J&J. (geeft betere bescherming dan enkel J&J of dan 2x AZ)
 • Gregoor Vogels

  1 jaar geleden
  Waarom moet wie op reis gaat zonder al gevaccineerd te zijn, 2 gratis PCR-testen krijgen? Gratis bestaat niet! Gaan de politici die betalen met hun riante onkostenvergoeding (die ze al meer dan een jaar niet gebruiken... en voordien ook niet) misschien? Wie kan reizen, kan die testen zelf betalen. Wij gaan een gigantische schuldenberg tegemoet door onze onverantwoorde politici!
 • Katia dewyn

  1 jaar geleden
  wat met jongeren die bvb pas begin juli 18 jaar worden zoals mijn dochter, de maand erna met een jongerenvereniging met de bus een week naar Spanje gaan? dwz dat bij het terugkeren zij als jongere van 18 ergens in Spanje een huisdokter zal moeten gaan zoeken of 'n ziekenhuis waar zij een PCR-test zal kunnen laten afnemen? ik zie dit praktisch onhaalbaar eerlijk gezegd ?
 1. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  27

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.