Rudy De Leeuw en Anne Demelenne.
Volledig scherm
Rudy De Leeuw en Anne Demelenne. © PHOTO_NEWS

Socialistische vakbond dreigt met acties tegen pensioenplan

De socialistische overheidsvakbond ACOD dreigt met acties in de ganse publieke sector indien minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne doorzet met zijn bestaande plannen voor de pensioenhervormingen. De vakbond wil voor maandag 17.00 uur een signaal van de minister.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcenter Yource na mogelijke fraude, contacttracers kunnen bij andere callcentra aan de slag
  Play

  Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcenter Yource na mogelijke fraude, contacttra­cers kunnen bij andere callcentra aan de slag

  Zorg en Gezondheid gaat een strafrechtelijke klacht indienen tegen het callcentrum Yource, een van de bedrijven die deel uitmaken van het consortium dat instaat voor de contacttracing in ons land. Het agentschap doet dit naar aanleiding van een artikel op HLN waarin sprake is van mogelijke frauduleuze praktijken bij een dochterbedrijf, iets wat ook uit eigen onderzoek zou blijken. De samenwerking met het bedrijf werd ondertussen stopgezet en er werd een externe audit naar de andere bedrijven in het consortium besteld. Medewerkers van Yource kunnen mogelijk bij andere callcenters aan de slag, “om de impact op het contactonderzoek zoveel mogelijk te beperken”.
 1. Vaccinoloog Pierre Van Damme beantwoordt vragen over de nieuwe omikronvariant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”
  Play

  Vaccino­loog Pierre Van Damme beant­woordt vragen over de nieuwe omikronva­ri­ant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”

  Enkele dagen geleden werd er een nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika. Maar hoe bezorgd moeten we precies zijn over die nieuwe omikronvariant? Zijn onze maatregelen voldoende om de strijd tegen de variant aan te gaan? En zijn er nog meer mensen besmet in België? Die vragen beantwoordt vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in HLN LIVE.