De socialistische mutualiteit in Leuven.
Volledig scherm
De socialistische mutualiteit in Leuven. © Vertommen

Socialistische Mutualiteiten, Bond Moyson en De VoorZorg worden op 1 juli Solidaris

De ziekenfondsen Bond Moyson Oost- en West-Vlaanderen, De VoorZorg Antwerpen, De VoorZorg Limburg en het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten veranderen op 1 juli van naam. Ze worden samen Solidaris, laten ze donderdag weten in een persbericht.

5 reacties

  • Eddy van Thielen

    12 maanden geleden
    Diegenen hieronder die solidariteit in vraag stellen, en zich hoog verheven voelen boven mensen met tegenslagen in het leven, moeten maar een contract ondertekenen waarin ze afstand doen van alles wat enigszins sociaal is, zoals werkloosheid, ziekte en invaliditeit, pensioenen, vakantiegeld, jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, en andere sociale verworv... Maar ook van elke openbare dienstverlening, onderwijs enz... Toch maar best even nadenken vooraleer hier jullie vergif te spuwen, nietwaar?
  • Roland Peeters

    12 maanden geleden
    In plaats van geld te pompen in een andere naam hadden ze het beter in hun dienstverlening gestoken.
  • Bernadette De Soubiroux

    12 maanden geleden
    Solidaris een synoniem voor iedereen die keihard heeft gewerkt en het daardoor wat beter heeft.En nu moet gaan bijdragen aan diegenen die weinig of niets hebben gepresteerd en geprofiteerd.
  • Erik claes

    12 maanden geleden
    weeral slechtere service
  • van roy jozef

    12 maanden geleden
    Solidaris? Gaan we voor jan en alleman gaan moeten betalen uit solidariteit? Heel verdacht.
  1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
    HLN Shop

    Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

    De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
  2. Topmanager Frank (65) werkte negen maanden onder Steve Van den Kerkhof bij Plopsa en doet nu zijn verhaal: “Ik ging eraan kapot”
    PREMIUM

    Topmanager Frank (65) werkte negen maanden onder Steve Van den Kerkhof bij Plopsa en doet nu zijn verhaal: “Ik ging eraan kapot”

    Papieren naar het hoofd gegooid krijgen, de ene uitbrander na de andere moeten aanhoren en net geen gevecht om waterzuiveraars. Voor Frank Seynaeve (65) - ex-directeur bij Plopsa - was het een optelsom waaraan hij kapot ging. Na negen maanden onder Van den Kerkhof had hij zelfs geen zin meer in het leven. “Ik ging met mijn klachten naar de dokter. ‘Soigneer u’, zo liet de CEO daarna weten, en ‘s anderendaags kon ik niet meer inloggen op mijn werkcomputer.”
  1. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

    685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

    Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”
  2. Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populariteit

    Jongeren gebruiken steeds minder alcohol, tabak en cannabis: andere middelen winnen aan populari­teit

    Steeds minder jongeren tussen twaalf en achttien jaar grijpen naar alcohol, sigaretten en cannabis. Toch zit het gebruik van de e-sigaret in de lift. Dat blijkt uit een grootschalige steekproef van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). “Het belang van preventie is groot en we weten dat preventie werkt”, reageert Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).