Sp.a en PS kijken onder meer naar Schild & Vrienden, opgericht door parlementslid Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Sp.a en PS kijken onder meer naar Schild & Vrienden, opgericht door parlementslid Dries Van Langenhove. © BELGA

Socialisten willen "ondemocratische groeperingen" kunnen verbieden

Sp.a en PS willen organisaties die aanzetten tot haat, geweld en discriminatie kunnen verbieden. Ze kijken onder meer naar Schild & Vrienden, de extreemrechtse jongerenvereniging opgericht door parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). Dat schrijft De Morgen. 

180 reacties

 • Luc Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Het voorstel betreft hier geen partijen verbieden, maar wel haatzaaiende organisaties zoals o.a. "Schild en Vrienden", Sharia for Belgium, enz. Ondertussen hebben ook de liberalen van de MR beslist dit voorstel goed te keuren. Waar blijven die andere partijen ?
 • RON PLATTEEUW

  2 maanden geleden
  Het word hoog tijd dat de Vlamingen eens ernstig op tafel bonken , er is toch geen enkele partij die meer gesjoemeld heeft of SPA !!
 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  De partij "Achteruit" wil ook nog eens in het nieuws komen. Laatste kans vooraleer ze onder de kiesdempel zakken.
 • Klaas Paridaens

  2 maanden geleden
  Het zou de traditionele partijen sieren om eens te kijken waarom het Vlaams belang zo goed scoort, zou het kunnen omdat zij er al decennia lang een knoeiboel van maken?
 • René Verbouw

  2 maanden geleden
  En het merendeel van de Vlaamse bevolking wil geen niet verkozen regering, dat is democratie toch, verkiezingsuitslag naleven.
 1. Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-heisa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilligers, níet door één persoon”
  ANTWERPEN

  Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-hei­sa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilli­gers, níet door één persoon”

  Voor het eerst sinds de zaak ontplofte, reageren de jongeren van het Antwerpse dansproject Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi ook zelf. 124 leden, jongeren en ouders van de vzw en het Antwerpse Kiel publiceerden zaterdagmiddag een open brief: “We zijn bezorgd dat onze vereniging moet sluiten en dat we allemaal onze tweede thuis verliezen.”
 2. Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartementen volledig uitgebrand
  Play
  Opwijk

  Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartemen­ten volledig uitgebrand

  Tientallen mensen zijn vrijdagnamiddag getroffen door een zwaar drama in het centrum van Opwijk. Alsof ze van papier waren gemaakt vernielde een vlammenzee op nog geen tien minuten tijd maar liefst acht appartementen. Verschillende gezinnen kwamen van het ene op het andere moment op straat te staan. Voorlopig is het onduidelijk wat de toestand van de ondergelegen flats is. Het enige goed nieuws: er vielen gelukkig geen slachtoffers bij de hevige brand.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren