Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Sociale woningen zijn niet rolstoelvriendelijk

Amper 1 op de 60 sociale woningen in Vlaanderen zijn rolstoelvriendelijk. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister voor Wonen Diependaele (N-VA) liet verzamelen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

7 reacties

 • Maria de swert

  3 jaar geleden
  Je mag al blij zijn als je een sociale woning krijgt , ik kan verhalen vertellen waar je van achterover valt , gesjoemel tot en met en wie er dan inkomt zijn mensen die hier nog niet zolang wonen en de Belgen die moeten heel veel geduld hebben ………….
 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  Er scheelt van alles bij die sociale huisvestingen,Ze hebben hun daken niet geïsoleerd er staan er veel leeg soms wel tot 2 jaar ,ze zijn autotochttoon onvriendelijk er is geen controle hoe de mensen de huisjes of appartementen onderhouden die er wonen,dat werd in de jaren '70 wel gedaan,resultaat totale renovatie nadat de huurders vertrokken zijn soms al na een 2 jaar,op de kosten van de belasting betaler.
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  Dat weten wij, hebben we zelf ondervonden, maar met een paar aanpassingen lukt dat wel.
 • Paul Verbeeck

  3 jaar geleden
  De burger moet van alles en nog wat en op eigen kosten te realiseren , alle maatschappijen, overheidsinstellingen lopen achter of voldoen niet aan de regels die opgelegd worden en steeds lees je hetzelfde : ze hebben hiervoor (belasting)geld voor nodig . Wat als je als burger geen geld hebt, verplicht lenen . Wat hebben die gasten in het verleden met al dat gekregen geld gedaan ?
 • Sebastian Peeters

  3 jaar geleden
  Hoeveel procent van de bevolking zit er in een rolstoel en weegt dit op tegen de kosten om alle woningen rolstoelvriendelijk te maken? Dan moeten ook alle binnendeuren minstens 1,05 meter breed zijn en waarom dan meteen ook niet de hoogte aanpassen voor mensen die langer dan 2 meter zijn en geleidetegels voor slechtzienden. Je kan moeilijk voor iedereen goed doen.