Probo, een sociale robot die kinderen met autisme als doelgroep heeft. Gemaakt door onder andere professor Bram Vanderborght van de Vrije Universiteit Brussel.
Volledig scherm
Probo, een sociale robot die kinderen met autisme als doelgroep heeft. Gemaakt door onder andere professor Bram Vanderborght van de Vrije Universiteit Brussel. © VUB

Sociale robot helpt en begeleidt kinderen met diabetes in het UZ Brussel

Kinderen met diabetes type 1 kunnen in het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette voortaan rekenen op de begeleiding en hulp van een sociale robot wanneer ze te maken krijgen met de ziekte. Het imec.icon-project ROBO-CURE focust zich op de begeleiding van pas gediagnosticeerde kinderen.

0 reacties

 1. Na nieuwe richtlijn van het ECDC: Erika Vlieghe blijft voorzichtig over versoepelingen voor volledig gevaccineerden
  29

  Na nieuwe richtlijn van het ECDC: Erika Vlieghe blijft voorzich­tig over versoepe­lin­gen voor volledig gevacci­neer­den

  Infectiologe Erika Vlieghe blijft voorzichtig over het recente advies van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), waarin sprake is van mogelijke versoepelingen voor volledig gevaccineerden. "We moeten voorzichtig zijn en geen verwarring creëren'", zei Vlieghe in De Ochtend op Radio 1. Het kan volgens haar bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat mensen op eigen houtje beslissen. Ze maakt wel een kleine opening voor bijvoorbeeld woonzorgcentra.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af