Minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

Sociale huisvestingssector krijgt zelfs overschot budget van vorig jaar niet op

De wachtlijsten voor sociale woningen zijn lang, maar allicht zal er van het budget 2022 voor sociale woningbouw geen cent worden uitgegeven. Dat schrijft De Standaard vandaag.

 1. COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesoverheersende misselijkheid en 72 uur aan depressieve gedachten”
  PREMIUM

  COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesover­heer­sen­de misselijk­heid en 72 uur aan depressie­ve gedachten”

  Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Net zoals hij zich in de keuken met de mise-en-place voorbereidt op de service, zo zet Tom zich schrap voor de week van zijn chemo. “Ik verzamel al m’n moed en doorzettingsvermogen en bouw er een heus kasteel mee, omgeven door een slotgracht van wilskracht.”
 2. Ex-politicus (41) woont na faillissement al drie weken in tent aan kanaal: “Dit toont aan dat het systeem te traag werkt”
  PREMIUM
  Izegem

  Ex-politicus (41) woont na faillisse­ment al drie weken in tent aan kanaal: “Dit toont aan dat het systeem te traag werkt”

  Het is een decor dat je dezer dagen eerder op een festivalweide of kampeerterrein verwacht, maar voor Björn Verhaeghe (41) is zijn verblijf in een tent aan het kanaal bij de Emelgembrug bittere ernst. De voormalige politicus is na een faillissement en daaropvolgend conflict met de huisbaas het dak boven zijn hoofd kwijt en woont al drie weken buiten. “Bij de sociale dienst klonk het dat ze me pas in september kunnen verder helpen. Dit is Izegem anno 2022.”