PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

Sociale huisvestingsmaatschappijen controleren vaker via nutsbedrijven op domiciliefraude

De sociale huisvestingsmaatschappijen, die sinds 2017 bij de distributie- en nutsbedrijven verbruiksgegevens kunnen opvragen van hun huurders, doen dat steeds vaker. In 2017 werd 47 keer het verbruik opgevraagd, in 2018 verdrievoudigde dat tot 134 aanvragen, die allemaal werden ingewilligd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).

3 reacties

 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Sinds ik met pensioen ben ben ik meer thuis en lopen de rekeningen op. Plots staat de wijkagent voor de deur om te controleren of er soms iemand bij mij inwoont. Ik mag de verwarming dus niet warmer zetten nu ik er ben en mag niet meer stroom of water gaan verbruiken. ha ha Ik ben dus verdacht.
 • Bob Sleeckx

  2 jaar geleden
  Waar men absoluut niet over spreekt is dat invalide huurders die recht hebben op een bij wet bepaalde teruggave Ki, dat de SVH hun geld in eigen zak steekt en dat men huurders verplicht hun huurwaarborg te beleggen in aandelen, gelooft men mij niet ?, onderzoek het. Er zijn ook geen controles meer op onderverhuur en illegaal inwonen, netheid en overlast, waardoor goede huurders haast zot worden en niet mogen klagen.
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  135 000 vlamingen op de wachtlijst,hoe komt het dan dat hier in de buurt ,in de sociale woningen zelfs mensen komen wonen die nog geen Nederlands kunnen spreken.Als er iets vrijkomt komt er iemand van vreemde origine in.