Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Sociale bubbel drastisch verkleind voor vier weken: dit zijn de regels

De sociale bubbel wordt de komende weken drastisch teruggeschroefd. Vanaf woensdag wordt de bubbel per gezin verkleind van 15 contacten naar 5 vaste personen en dat gedurende minstens vier  weken. Kinderen jonger dan 12 tellen niet mee.

35 reacties

 • Gino SINNESAEL

  12 maanden geleden
  Liefst een mondmasker. Indien nodig een mondmasker. Het is raadzaam dan een mondmasker te dragen. Onduidelijkheid troef! De deur openzetten voor misbruik met mogelijks besmettingen tot gevolg. Gebrek aan leiderschap en daadkrachtige beslissingen. We hebben nood aan een nieuwe, sterke regering. Nieuwe verkiezingen dringen zich op!
 • Moehmena Rahous

  12 maanden geleden
  Vergeet de chaos en wartaal van de overheid. Ge zijt op uzelf aangewezen. Simpel: zorg dat het covid-19 virus niet uw longen raakt (direct via lucht of indirect door aanraking). Dus: 1. was voldoende uw handen met zeep; en bij contacten waar ge niet mee samen woont, 2. bedek correct uw mond en neus met een beschermend masker, 3. houdt minstens 1,5m afstand, 4. doe alles buiten en ventileer binnen. En bij abnormale symptomen 5. blijf thuis, 6. bel een (huis)arts. Ge-zond-er overheid.
 • Marco Canini

  12 maanden geleden
  Daar begint het gezaag weer! Hoe moet ik tellen? Waarom ik en de anderen niet? Telt dit? Mag dat? Doe eens volwassen allemaal. Per gezin 5 nauwe contacten en voor de rest niks. Kom je met 10 samen dan zorg je voor 1,5m afstand en draag je liefst een mondmasker. Gebruik uw gezond verstand! Uw eigen gedrag heb je in de hand! Wat een ander doet gaat mij niet aan. Je kan alleen maar hopen dat de grote meerderheid met een minimum aan verstand geboren is.
 • Tiffany Peeters

  12 maanden geleden
  Ik begrijp er niks meer van... 5 vaste personen de komende 4 weken. Ok, zover ben ik, maar je mag nog met 10 op resto? Ik vraag me toch af of de ministers het zelf nog wel weten? Tenzij ze van het begin van hun “veiligheidsvergadering” al aan de sterke drank zitten...
 • Patrick Roussel

  12 maanden geleden
  Nu mag je 15 pp per week zien. Vanaf woensdag zijn dat 10 pp per dag dwz 70 op een week . Klopt dit ?