De directie van Makro kondigde in september een aantal organisatorische wijzigingen aan.
Volledig scherm
De directie van Makro kondigde in september een aantal organisatorische wijzigingen aan. © Photo News

Sociaal conflict bij Makro houdt aan, vakbonden dreigen met arbeidsrechtbank

BinnenlandHet sociaal conflict bij Makro blijft aanhouden. De vakbonden dreigen ermee naar de arbeidsrechtbank te stappen, maar de directie van de warenhuisketen ziet geen probleem. “Dat mogen ze doen”, zegt CEO Vincent Nolf. “Wij volgen de sociale wetgeving.”

 1. Belgische kappers zetten stoelen buiten in protestactie: “Eén en al frustratie, teleurstelling en schrik”

  Belgische kappers zetten stoelen buiten in protestac­tie: “Eén en al frustratie, teleurstel­ling en schrik”

  Heel wat Belgische kappers houden vandaag een ludieke protestactie. Met de actie willen ze hun ontevredenheid uiten over het feit dat hun zaak nog altijd gesloten moet blijven in het kader van de coronamaatregelen. Deelnemende kappers zullen om 12.15 uur voor hun kapsalon het haar van een oefenpop knippen bij wijze van protest. Volgens de beroepsvereniging coiffure.org nemen minstens 400 Belgische kappers deel aan de actie.
 2. Belgische coronaregel over afspreken in tuin en wie naar toilet mag haalt nu ook populaire Amerikaanse ‘The Daily Show’ met Trevor Noah

  Belgische coronare­gel over afspreken in tuin en wie naar toilet mag haalt nu ook populaire Amerikaan­se ‘The Daily Show’ met Trevor Noah

  De Belgische coronamaatregelen voor de feestdagen gaan de wereld rond. Nadat de Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post een item bracht rond de regel dat je wel met vier in de tuin mag afspreken, maar dat alleen het knuffelcontact naar toilet mag, steekt nu ook het populaire satirische programma 'The Daily Show’ met Trevor Noah er de draak mee.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer