Uitvaartplechtigheid van Joris Van Hauthem.
Volledig scherm
Uitvaartplechtigheid van Joris Van Hauthem. © BELGA

Sobere uitvaart voor Joris Van Hauthem

In Lennik is vandaag afscheid genomen van Joris Van Hauthem. Het gewezen Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang stierf 13 dagen geleden op 51-jarige leeftijd aan kanker. De uitvaartplechtigheid in de tot de nok gevulde Sint-Kwintinuskerk verliep heel sober.

 1. Vlaams Belang wil halalvlees van het menu in de parlementen

  Vlaams Belang wil halalvlees van het menu in de parlemen­ten

  Het Vlaams Belang wil dat er geen halalvlees meer aangeboden wordt bij recepties, werkvergaderingen en de restaurants van het federale, Vlaamse en Brusselse parlement. De partij heeft haar verzoek naar de verschillende parlementsvoorzitters gestuurd, naar eigen zeggen niet omwille van religieuze redenen maar om dierenmishandeling te voorkomen. Het Vlaams Belang verwijst naar het recente verbod op ganzenlever door de drie parlementen.
 2. Oud-parlementslid Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) overleden
  Politiek

  Oud-parlements­lid Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) overleden

  In Lennik is vanochtend Joris Van Hauthem overleden. Hij was 51 jaar oud en stierf thuis in zijn slaap aan de gevolgen van kanker. Van Hauthem was 25 jaar parlementslid voor het Vlaams Blok en daarna het Vlaams Belang. Daarmee was hij één van de langstzetelende partijleden. Hij was als inwoner van Lennik vooral actief rond de problematiek van de rand rond Brussel en rechten van de Vlamingen in en rond de hoofdstad.