Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Snellere aanwervingsprocedure voor knelpuntberoepen bij federale overheid

Eén op de drie sollicitanten bij de federale overheid haakt af door de lange en omslachtige procedure. "We pakken dit aan door alvast de procedure voor knelpuntjobs bij de federale overheid een pak sneller te laten gaan", kondigt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter aan. Haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne reageert positief: "In de gevangenissen zijn we op zoek naar 1.200 nieuwe mensen. Deze vernieuwde selectieprocedure zal ons daarbij helpen".

  1. Nieuw justitieplan belooft meer geld, maar ook strengere straffen: “Zelfs 15 dagen cel zullen uitgezeten moeten worden”
    PREMIUM

    Nieuw justitie­plan belooft meer geld, maar ook strengere straffen: “Zelfs 15 dagen cel zullen uitgezeten moeten worden”

    "Justitie zal sneller, menselijker en straffer dan ooit worden." Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) schuwde gisteren de grote woorden niet bij de aankondiging van zijn vernieuwingsplan voor justitie. Het budget stijgt met een half miljard, én vanaf eind dit jaar wordt men strenger. ‘Slecht nieuws’ voor wie slechts een korte gevangenisstraf krijgt, maar ook voor ... snelheidsduivels. De grootste krachtlijnen van het nieuwe justitieplan.