Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Sneller een boosterprik? Zo zet je je vanaf vandaag op reservelijst QVax

QVax wordt vanaf vandaag, 2 december, terug in gebruik genomen. Via die reservelijst kan je je inschrijven om potentieel vroeger dan gepland het boostervaccin te krijgen. De website komt in de loop van de dag online. Vaccinatiecentra die dosissen over hebben, kunnen de mensen op deze lijst snel oproepen om zich te laten vaccineren. 

 1. Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
  PREMIUM

  Wanneer is het uw beurt voor een booster­prik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatie­cen­tra

  Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.
 2. Gents kunstencentrum heet voortaan VIERNULVIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”
  Gent

  Gents kunstencen­trum heet voortaan VIERNUL­VIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”

  Anderhalf jaar nadat de socialisten de naam ‘Vooruit’ hebben ‘gestolen’, heeft het Gentse kunstencentrum een nieuwe naam. Eindelijk. “We heten voortaan VIERNULVIER. En dat gaat - voor alle duidelijkheid - over onze werking. Het gebouw blijft de Vooruit.” Na oeverloos gestuntel met communicatie, een golf van verontwaardiging in Gent en een jaar stilzwijgen onder de naam ‘Voo?uit’ moet de rust nu eindelijk terugkeren.
 3. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.