YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Snelheidsduivel krijgt vijf jaar rijverbod na 293 km/u op E17

De bestuurder van een Aston Martin die op de E17 in Waasmunster met een snelheid van 293 kilometer per uur reed en via YouTube tegen de lamp liep, is veroordeeld tot vijf jaar rijverbod, waarvan de helft met uitstel. Dat heeft de politierechtbank in Dendermonde beslist.

 1. Vlaanderen denkt na over coronapaspoort, “maar niet voor iets kleinschaligs als café- of restaurantbezoek”

  Vlaanderen denkt na over coronapas­poort, “maar niet voor iets kleinscha­ligs als café- of restaurant­be­zoek”

  Gisteren liet Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V) verstaan dat hij voorstander is van het invoeren van een coronapas, “zodra iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren”. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legde het idee als een van de eersten op tafel, intussen scharen meer en meer politici zich achter het idee. Al klinken er ook heel wat bezwaren: “Als 70 tot 80 procent van de bevolking gevaccineerd is, en er dus sprake is van groepsimmuniteit, moet dat volstaan en moeten we niet grijpen naar een instrument als het coronapaspoort.” Dat zei Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open Vld, woensdagnamiddag in het Vlaams Parlement.
 2. Snelheidsduivel E17: "Ik heb spijt en zal straf aanvaarden"

  Snelheids­dui­vel E17: "Ik heb spijt en zal straf aanvaarden"

  De man die met zijn Aston Martin aan 292 km/u over de E17 vloog, is de 47-jarige projectontwikkelaar Erik Parijs uit Dendermonde, de vader van Laura uit 'So you think you can dance'. De roekeloze snelheidsduivel beseft dat hij zwaar in de fout ging en gaf zichzelf aan. "Ik heb spijt en zal mijn straf aanvaarden", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Zijn rijbewijs werd gek genoeg na het verhoor bij de politie niet onmiddellijk ingetrokken.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?