Beeld ter illustratie. Een Belg die in Luik ruim 306 kilometer per uur reed, hoeft geen boete te betalen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een Belg die in Luik ruim 306 kilometer per uur reed, hoeft geen boete te betalen. © Getty Images/iStockphoto

Snelheidsduivel geflitst met 300 kilometer per uur in Luik en toch geen boete: hoe kan dat?

Een bestuurder die in oktober vorig jaar met 306 km/u werd geflitst op de E313 ter hoogte van de Luikse gemeente Bitsingen (Bassenge) hoeft geen boete te verwachten. De mobiele flitser die de man kliste, was niet goedgekeurd voor snelheden boven de 300 kilometer per uur. Dat schrijft de Waalse krant SudPresse.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsvervanger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”
  KORTRIJK

  Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsver­van­ger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”

  Een baby van vijf weken oud is in het ziekenhuis in coma beland nadat het jongetje een giftige stof binnen had gekregen. Het gaat om Subutex, een geneesmiddel dat de drang naar heroïne kan afremmen. De papa van het jongetje uit Kortrijk was namelijk verslaafd. De man belandde drie weken in de cel, maar is ondertussen weer vrij. Hij blijft verdacht van het onopzettelijk toedienen van een giftige stof.