Photonews
Volledig scherm
© Photonews

“Snelheidscontrole snelle elektrische fietsen nodig", maar geen bruikbare meetapparatuur

Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) wil dat er snelheidscontroles komen op speed pedelecs - elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur halen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bestaat daar vandaag echter geen bruikbare meetapparatuur voor. Niet in België, niet in het buitenland. "Over de landsgrenzen heen wordt gezocht naar een oplossing", aldus de minister.

77 reacties

 • Alain Spreutels

  4 jaar geleden
  Controle zéker! Zelf rij ik dagelijks met koersfiets naar het werk, en wordt wekelijks bijna van de weg gereden door deze gekken zonder ervaring noch kennis wegcode!
 • bob jansens

  4 jaar geleden
  speed pedelec is geen fiets maar een elektrische motorfiets. De speed-pedelec zou jurisch dan ook best als een motorfiets beschouwd worden met alle consequenties vandien (rijbewijs, aansprakelijkheidsverzekering, niet op fietspad/jaagpad; bij ongeval in fout ook echt in fout en niet zoals bij een ongeval tussen een auto en een fiets dat de automobilist moet bewijzen dat de fietser in fout is,...)
 • Gilles Smekens

  4 jaar geleden
  Ze hebben weer geld vandoen en daarom verzinnen ze zo verhaaltjes uit. Ze was op haar hoofd neergekomen. Een helm en ze leefde nog. probleem opgelost zonder het geld uit de zakken van de burgers te kloppen
 • Nadine Kesteleyn

  4 jaar geleden
  Dat zijn nu de echte wielerteoristen heb ze eens met de motor gevolgd ze reden op het fietspad met kentekenplaat S aan 70 km per uur schandalig!
 • Nils De Vriendt

  4 jaar geleden
  Opleidingen om met een snelle fiets te rijden, boetes,... Het moet weer geld opleveren
 1. Verplichte verzekering voor snelle elektrische fietsen wordt afgeschaft

  Verplichte verzeke­ring voor snelle elektri­sche fietsen wordt afgeschaft

  Vice-eersteminister en minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) stelt elektrische rolstoelen, monowheels en speed pedelecs vrij van de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen. Dat bevestigt hij aan VTM NIEUWS. De geplande vrijstelling van speed pedelecs voor een verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering kan niet op de goedkeuring rekenen van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).