Smogalarm op de E17
Volledig scherm
Smogalarm op de E17 © Kristof Pieters

Smogalarm zondag om 6 uur opgeheven

mobiliteitHet smogalarm dat sinds vrijdagochtend geldt op enkele snelwegen wordt zondagochtend opgeheven. Dat meldt Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu. Vanwege een slechte luchtkwaliteit boven ons land zijn sinds vrijdag de gewestelijke smogactieplannen geactiveerd, die onder meer een snelheidsbeperking tot 90 km/u inhouden op enkele snelwegen. Deze en andere maatregelen blijven zaterdag wel nog gelden.

5 reacties

 • ERWIN VERMEIR

  12 maanden geleden
  De eerste dag dat er echt smog is, wordt het alarm opgeheven. Het smogalarm is gewoon de zoveelste manier om de automobilist te pesten, om nog wat meer te kunnen flitsen.
 • Marc Van Driessche

  12 maanden geleden
  Vandaag zondag is de heldere hemel verdwenen, en er is dikke mist, smogalarm opgeheven, welke zotten zitten daar in Brussel die ons zo pesten.
 • Raoul Rouma

  12 maanden geleden
  Begrijpen wie begrijpen kan! Wat is er veranderd? Stopt de smog om dat uur? Bezigheidstherapie voor wegen en verkeer?
 • Jeaninne Bonduwe

  12 maanden geleden
  Smog alarm voor elektrische wagens?? Hoe verzin je zo iets?
 • Jean Versmissen

  12 maanden geleden
  Op de autostrade stak/steekt 75% van de auto's je voorbij als je constant net onder de 90 rijdt. Maatregel zal niet veel effect hebben.
 1. Longarts waarschuwt voor de gevolgen van te veel stikstofdioxide in de lucht: “Kinderen die opgroeien in vervuiling, hebben minder goed ontwikkelde longen”
  PREMIUM

  Longarts waarschuwt voor de gevolgen van te veel stikstofdi­oxi­de in de lucht: “Kinderen die opgroeien in vervuiling, hebben minder goed ontwikkel­de longen”

  Door de snelheidsbeperking vanwege het smogalarm moet naast het fijn stof ook de stikstofdioxide in de lucht dalen. En dat is een goede zaak, want die chemische verbinding is een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid. “Als de Europese landen zich aan de normen voor NO2 houden (40 microgram per kubieke meter) kunnen ze per jaar 2.400 astmapatiëntjes voorkomen”, zegt longarts Guy Joos (UZ Gent). Hij geeft mee wie het meest risico loopt en wat de – al dan niet blijvende – gevolgen zijn.