Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Smartschool: “Scholieren voeren steeds meer netwerkaanvallen uit op scholen om lessen plat te leggen”

Het digitaal schoolplatform Smartschool waarschuwt voor een escalatie van netwerkaanvallen gericht op schoolmodems, met als doel het afstandsonderwijs en internetgebruik in de school te verstoren. Het gaat om dataverkeer dat bewust en doelgericht, dus met slechte intenties, wordt gecreëerd, vooral door jongeren van secundaire scholen. Dat meldt Smartbit, het bedrijf achter Smartschool.

34 reacties

 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Kan je makkelijk traceren, jaar laten overdoen. Ddos kan elk kleinste kind. Gek dat in Japan, online lesgeving perfect verloopt en zelfs geweldig is, hier zijn ze rot verwend en drama queens.
 • Lucien Switten

  3 weken geleden
  Men zou dit kattekwaad moeten gebruiken om de kinderen meer over computers te leren. Op die manier hebben ze gegarandeerd interesse!
 • Lisette Nelissen

  3 weken geleden
  Zo graag hebben de leerlingen dus les. Diegenen die dit kunnen zijn ook geen dommeriken. Integendeel, wellicht beseffen ze beter dan al die experts en onderwijsmensen dat deze periode niet meer terugkomt en willen ze maximaal van hun vrijheid genieten. De achterstand op school halen ze later wel in.
 • Yvan Lissens

  3 weken geleden
  Je hoeft geen whizzkid te zijn om een ddos aanval te lanceren. De software is gewoon op het internet te vinden. Enkel zorgen dat je voldoende gekaapte pc's kan aanspreken om de aanval uit te voeren.
 • felix strackx

  3 weken geleden
  Dat zijn in ieder geval gasten die er iets van kennen. Die hoeven alvast geen examen meer af te leggen!
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe spuitje voor familie en vrienden een staatszaak werd
  PREMIUM
  107

  RECONSTRUC­TIE. Hoe spuitje voor familie en vrienden een staatszaak werd

  “Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart.” Drie dagen lang hield de burgemeester van Sint-Truiden de lippen op elkaar en waren het “onze zaken niet”, maar gisteren gaf Veerle Heeren (56) dan toch toe dat ze voorkroop in de vaccinatiewachtrij. Uit gelekte documenten bleek eerder deze week al dat niet alleen Heeren zelf, maar ook verschillende familieleden en vrienden lang vóór het hun beurt was al een corona-prik kregen. Een reconstructie, waarom ze uiteindelijk toch haar ‘inschattingsfout’ toegaf. Maar of ze daarmee haar burgemeesterssjerp kan redden...
 2. Premier De Croo bevestigt: “Coronapremie onderhandeld per bedrijf óf per sector” na discussie over loonakkoord regering
  Play

  Premier De Croo bevestigt: “Coronapre­mie onderhan­deld per bedrijf óf per sector” na discussie over loonak­koord regering

  De regering De Croo heeft afgelopen nacht een loonakkoord bereikt. Ondernemingen die tijdens de coronacrisis goed geboerd hebben, krijgen bijvoorbeeld een eenmalige nettopremie tot 500 euro. Toch is er alweer discussie: liberalen en socialisten lijken het namelijk niet eens te zijn of die nettopremie nu per bedrijf of per sector onderhandeld moet worden. Premier Alexander De Croo bevestigt nu dat het voor beiden zal gelden.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing