Beschuldigde Xavier Van Dam in de rechtbank. Rechts slachtoffer Wivinne Marion.
Volledig scherm
Beschuldigde Xavier Van Dam in de rechtbank. Rechts slachtoffer Wivinne Marion. © BELGA

Smartphone haalt getuigenis onderuit van man die joggende arts (42) doodde: net voor aanval keek hij nog half uur porno

De man die voor het hof van assisen in Namen terechtstaat voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van arts en moeder van twee Wivinne Marion (42) is al meteen in een lastig parket terechtgekomen op zijn proces. Onderzoek van de smartphone van Xavier Van Dam (31) trekt zijn verklaringen in twijfel als zou hij een black-out gehad hebben op de ochtend van de feiten.

 1. Speelgoedwinkel verzwaart postpakketjes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”
  Zoersel

  Speelgoed­win­kel verzwaart postpakket­jes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”

  Als de ruimte dat een postpakketje inneemt niet in verhouding is met het gewicht van de inhoud, dan betalen bedrijven bij bpost een ‘densiteitstoeslag’. Aangezien heel wat speelgoed weinig weegt, moet speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel bijna altijd extra betalen. Tot wanneer ze de pakjes begonnen te verzwaren met stenen. “Deze zogezegde milieumaatregel mist volledig haar doel”, zucht Pascale Schupp (58).
 2. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play
  143

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.