Een desolate Rue des bouchers - Slagerstraat in Brussel.
Volledig scherm
Een desolate Rue des bouchers - Slagerstraat in Brussel. © BELGA

Sluiting restaurants is illegaal, oordeelt Brusselse rechtbank

UPDATEDe Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel oordeelt dat  de sluiting van de restaurants illegaal is. Dat melden verschillende Franstalige media.  De Belgische staat krijgt dertig dagen de tijd om voor een oplossing te zorgen.

131 reacties

 • Luciano Van As

  1 maand geleden
  Enige oplossing iedereen voor zichzelf, als ze in Wallonie of Brussel iets afwijkend willen dat ze dat maar doen, want heb de indruk dat de ene rechtbank in het zuiden en centrum geheel anders denken en handelen dan in het noorden vh landsgedeelte. Splits nu toch eens eindelijk dit land, het draait gewoon vierkant.
 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Ze zouden beter de Brusselse rechtbank sluiten. Daar zijn ze het gezond verstand al lang kwijt en ik vraag mij af wat voor een grote pit nat dat dat daar is. Daar gebeuren toch de gekste uitspraken eerst.
 • Nancy Wijnants

  1 maand geleden
  Ik krijg er de kleren van dat sommigen schrijven dat die rechters corrupt zijn. De wet is de wet. Er was nog geen pandemiewet dus . Als ze morgen je kind omverrijden en je hebt een getuige wil je toch ook de wet toepassen. Als de regering hiermee zou wegkomen, dat zou pas erg zijn..dat betekent dat ze om het even wat met het volk kunnen doen. Probeer dit los te zien van het probleem. Ons grondrecht staat hier los van. Het blijft een recht.
 • Karina Hof

  2 maanden geleden
  Groot gelijk hebben ze . Dit is geen wet .
 • lars vandenberge

  2 maanden geleden
  Och de restaurants hebben nu één kok in dienst die elke dag een uurtje of twee kookt. Verder geen personeel nodig, geen elektriciteit geen verwarming. Takeaways worden verder niet aangegeven en de premies gretig ontvangen. Waarom denk je dat ze zo weigerachtig staan als enkel de terrassen open mogen en de steun mogelijk weg zou kunnen vallen.