Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Sluiting culturele wereld zindert ook in de Wetstraat na: “Advies experten was een vergiftigd kerstgeschenk”

Niet alleen op de Brusselse Kunstberg, ook in de Wetstraat zindert de sluiting van de cultuursector na. De groenen vroegen al openlijk om de beslissing terug te draaien en wijzen met een beschuldigende vinger naar Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Hij kaatst de bal terug. “De groenen zitten via vier regeringen in het Overlegcomité. Zij betogen dus vandaag gewoon tegen hun eigen beslissing.” 

328 reacties

 • Bert Embrechts

  1 jaar geleden
  De lijn en de NMBS...daar worden de besmettingen veroorzaakt, maar daar zwijgen ze in alle talen over.
 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  In mijn buurt café bijna vol en klanten dicht bijeen, vliegtuigen 4 vliegen bomvol en tegen elkaar,buurtwinkel zonder beperking personen aantal, enz.. . .Maar bv bioscoop ver van elkaar max 2 uur kan niet. Geregeld door kloefkappers eni iedereen verplichten vacinatie durven ze niet.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Een samenleving die hun cultuursector veronachtzaamt, of erger nog wil omvormen naar de eigen ideologie, pleegt moreel zelfmoord. De taliban in Afghanistan dat eeuwenoude beelden vernietigt, mensen verbiedt muziek te maken en te dansen. Het nationaal socialisme van de nazi's dat alleen nog verheerlijking van de eigen ideologie toeliet en het communisme dat elke vorm van cultuur verbande. Oordeel niet te licht over het nut van cultuur want het zou u wel eens zuur kunnen opbreken.
 • Frank Hageman

  1 jaar geleden
  Doe,alles terug open,de Nederlanders zullen de kassa wel vullen,goed voor de belastingen
 • Paulette Desmarets

  1 jaar geleden
  Handig van de mensen. Nu is Jambon die aan de touwtjes trekt blijkbaar. Goed gespeeld door de linkse cultuursector. Awel, geen compassie meer voor die subsidieslurpers!!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.