BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Slechts vier op de tien gebruikers delen positief testresultaat via corona-app

Slechts 37 procent van diegenen die een positief testresultaat binnenkrijgen via contacttracing-app Coronalert deelt ook hun resultaat. “Daar situeert zich een probleem”, zei Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, vandaag.

 1. Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
  3

  Onzuiverhe­den in AstraZene­ca-vac­cin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presen­teert morgen nieuwe analyse

  De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
 2. 1 op de 3 werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van leidinggevende
  2

  1 op de 3 werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van leidingge­ven­de

  Een op de drie Belgische werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van zijn leidinggevende. Toch zijn complimenten heel belangrijk, want werknemers die zich gewaardeerd voelen, presteren beter. Bovendien leidt een gebrek aan waardering tot een vermindering van het werkplezier en de motivatie. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team en professor Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur