Volledig scherm
© BELGA

Slechts 7 procent buitenlandse reizigers die terugkeren uit rode zone laat zich nog testen

In oktober liet slechts 7 procent van de reizigers die terugkeerden uit een rode zone en een digitaal passenger locator form invulden zich nog testen op het coronavirus. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (Vlaams Belang).

5 reacties

 • FRANÇOIS GORIS

  2 maanden geleden
  Waar zit de regering?Alle controles?Achtereen heeft de gewone bevolking die ocharme zo oppast en niet reist het weeral gedaan.Waarom zetten ze het leger niet bij in voor controles te doen bij elke aankomst van een vlieger die kunnen ook sneltesten afnemen ?En als ze positief testen direct in qaurantaine , noteren en controle op doen en komen ze buiten direct een dikke boete laten betalen ,veel strenger optreden dat moeten ze doen
 • Heinrich Wolf

  2 maanden geleden
  Het moet toch eenvoudig zijn om aan de hand van de inschrijvingen een databank aan te leggen die je met nieuwe besmettingen vergelijkt. Deze overtredingen kan je niet alleen sanctioneren maar ook de ontstane volgkosten op hen verhalen. Het zou de toekomstige reizigers dan hopelijk motiveren om zich wel te laten testen. Ze hebben tenslotte de eerste stap gedaan, waarom niet ook de tweede veel belangrijkere?
 • chris eeckhout

  2 maanden geleden
  Het vrijwillig onttrekken aan de Covid test zou moeten bestraft worden. Wie niet horen wil, moet het maar voelen!
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  Zet iedereen die het land binnen komt verplicht in quarantaine.
 • Rudy Van Daele

  2 maanden geleden
  heren politiekers , hier kan je van afleiden dat er maar 7% gezond verstand is bij de bevolking..En dan bevragen sommige politieke partijen hun leden welke versoepelingen wil je met kerstmis.93% wil dus geen maatregelen meer, neem dit zeker mee naar het overleg aanstaande vrijdag.Gasthuizen gaan zeer tevreden zijn en zeker met de 6% opslag mag de derde golf komen.
 1. OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Op de afdelingen intensieve zorg lagen gisteren 336 patiënten met Covid-19. Dat is het laagste aantal sinds 15 oktober (327), zo blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. LIVE. AstraZeneca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimistisch over daling cijfers

  LIVE. AstraZene­ca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimis­tisch over daling cijfers

  Er komt een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. En kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Dat zijn enkele van de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"