Volledig scherm
© BELGA

Slechts 62 procent positief geteste mensen deelt contactpersonen: “Belangrijk om te blijven sensibiliseren”

Van alle patiënten die positief getest hebben op Covid-19 en door de Vlaamse contactopvolging worden gecontacteerd, deelt 62% zijn of haar contactpersonen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Vlaams agentschap Zorg & Gezondheid, die betrekking hebben op de periode van maandag 27 juli tot zondag 2 augustus. "Het is belangrijk om mensen te blijven sensibiliseren. Ze moeten beseffen dat het in hun eigen belang én dat van hun contactpersonen is om die informatie te delen", zegt woordvoerder Joris Moonens.

  1. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

    ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.