Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Slechts 47 procent van personeel in Brusselse woonzorgcentra liet zich vaccineren

De vaccinatiegraad bij het woonzorgcentrumpersoneel in Brussel en in Wallonië ligt bedroevend laag. Dat bleek op de persconferentie van het Crisiscentrum. Meer dan de helft van het Brusselse personeel weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Viroloog Steven Van Gucht voegde eraan toe dat daar in de meeste gevallen géén medische reden voor is.

18 reacties

 • monique dewaele

  3 weken geleden
  voor diegenen die deze mensen veroordelen ... het zijn zorgverleners dus ze weten welke risico's die vaccins inhouden en blijkbaar een beetje kritisch zijn en eens informatie opzoeken zit er bij jullie niet in - gewoon klakkeloos slikken wat experten zeggen !
 • Jean-Pierre Van Lier

  3 weken geleden
  Hopelijk kom ik NOOIT in een wooncentra terecht
 • Freddie Lamers

  3 weken geleden
  Ze laten zich niet vaccineren omdat ze totaal geen vertrouwen hebben in dit vaccin. Hebben te veel oudjes om zien vallen.
 • Freddie Lamers

  3 weken geleden
  Ze zien teveel ouderen omvallen na hun vaccinatie. Logisch dat ze niet staan te springen om ook maar zo een spuit te pakken. Of zou er een andere reden zijn?
 • jules van gestel

  3 weken geleden
  Hoog tijd dat er andere versoepelingen komen in Vlaanderen Brussel en Wallonië naargelang de vaccinatiegraad
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 2. Steven van Gucht: “Plan voor versoepelingen haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend. Percentage positieve testen in geen maanden zo hoog”

  Steven van Gucht: “Plan voor versoepe­lin­gen haalbaar, maar zeker niet vanzelf­spre­kend. Percentage positieve testen in geen maanden zo hoog”

  Het plan voor toekomstige versoepelingen dat het Overlegcomité deze week voorstelde is “haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend”. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van het Crisiscentrum over de epidemiologische situatie in ons land. Hij gaf ook mee dat het percentage positieve coronatesten in geen maanden zo hoog was.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”