Hybride wagens zijn populairder bij Vlamingen dan elektrische wagens.
Volledig scherm
Hybride wagens zijn populairder bij Vlamingen dan elektrische wagens. © anp

Slechts 2.713 elektrische wagens ingeschreven in 2017

BinnenlandHet voorbije jaar zijn er in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Dat is minder dan een half procent van de totale autoverkoop, blijkt uit de meest recente cijfers van automobielfederatie Febiac. De markt groeit ook traag: in 2016 werden er 2.055 elektrische wagens ingeschreven. Hybride voertuigen kennen een veel grotere opmars, met zowat 24.000 inschrijvingen in 2017 of zowat twee derde meer dan het jaar voordien. En voor het eerst werden er in 2017 meer benzine- dan dieselwagens verkocht in ons land.

17 reacties

 • mieke vermeulen

  5 jaar geleden
  Ik heb vroeger overgeschakeld op electriciteit om mijn huis te verwarmen waar ik al heel veel spijt van heb veel te duur , ik laat me geen tweemaal bedriegen door een electrische wagen te kopen .
 • Jos Temmerman

  5 jaar geleden
  Daarvan zijn er waarschijnlijk al 2000 van zelfstandigen die hem minstens 100% mogen inbrengen ,makkelijk toch op die manier.
 • Maria Nuytkens

  5 jaar geleden
  Met een electrische auto kan ik mijn kinderen en kleinkinderen in Frankrijk en Oostenrijk NIET bezoeken !!!!! t'is een beetje buiten bereik van dat electrische ONDING.
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Dus een echt fiasco. Daarom stijgen de brandstofprijzen. Kies nooit meer voor de huidige regering. Of ben je nu toch echt zo dom?
 • patrick smedts

  5 jaar geleden
  veel te duur en veel te weinig bereik
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbijten over 2024, de hele politieke kaste”
  PREMIUM
  31

  ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbij­ten over 2024, de hele politieke kaste”

  “Een jaar voor de verkiezingen oogt het politieke bord voor bestuurspartijen weinig hoopgevend”, analyseert politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De kloof tussen Wallonië dat erg links stemt en Vlaanderen dat erg rechts stemt wordt enkel groter. Het vertrouwen in de federale regering kalft af, maar ook in de regionale regeringen is het wantrouwen bijzonder groot. Partijen vechten om enkele centimeters winst van elkaar - kijk naar N-VA en CD&V -, maar ze worden allemaal samen kleiner en kleiner.”