Volledig scherm
© Photo News

Slechts 14 procent van jongeren slaagt voor VAB-fietstest. Kan jij beter? Doe hier de test

Jongeren hebben een zeer gebrekkige kennis van de verkeerscode, dat blijkt uit de fietstest van de VAB. Slechts 14 procent van de Vlamingen tussen 18 en 25 jaar slaagde daarvoor. Dat komt onder meer omdat er heel wat verkeersregels recent aangepast of ingevoerd zijn.

31 reacties

 • Gery Van den broeck

  3 maanden geleden
  vraag van speedpedelec fout, dacht dat ze op de baan moesten, altijd. Niet dus :) En de kindjes op de stoep is blijkbaar tot 10 en niet 9. Ach, de belangrijke vragen had ik juist he7/9
 • camiel huughe

  3 maanden geleden
  Elke chauffeur kan eerlijk verklaren dat hij (ongeveer) per 10 afgelegde kilometer het leven of tenminste een ongeval met een fietser vermijdt waarvoor de fietser de oorzaak is. De grootste levensredders in de steden zijn mensen die autorijden. Verbijsterend  hoe fietsers (en voetgangers) zonder omkijken de rijbaan kruisen. Uitgezonderd de cow-boys waarvoor de auto een moordwapen als speelgoed dient. Kromrecht verdedigt meestal de verantwoordelijke schuldige !
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  Als alle autobestuurders hun test moeten doen dan is hoogstens 5 procent door!Stel gewoon een vraag over de gsm achter het stuur dan is bijna iedereen gebuisd!
 • Erwin De Meyer

  3 maanden geleden
  In de bebouwde kom rijden ze naast elkaar en als je passeert krijg je een middenvinger.
 • Kerem Yilmazer

  3 maanden geleden
  Ze slagen niet voor de test maar peisen wel dat ze alles mogen int verkeer. Voorrang verlenen kennen ze niet, rood licht kennen ze niet,eigen rijbaan kennen ze niet.....
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"