Maxime Petit
Volledig scherm
© Maxime Petit

Slechts 0,2 procent volledig gevaccineerden liep alsnog infectie op

Van de 6,2 miljoen inwoners van België die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19 liep slechts 0,2 procent een zogenaamde doorbraakinfectie op. Dat blijkt uit een studie van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. Zeker drie jonge renners met hartklachten naar ziekenhuis na tweede prik: “Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee”
  PREMIUM

  Zeker drie jonge renners met hartklach­ten naar ziekenhuis na tweede prik: “Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee”

  Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. Het voorval zet artsen en cardiologen op scherp. “Paniek is nergens voor nodig”, beklemtonen ze, maar ze raden wel aan om niet intensief te sporten kort na vaccinatie. Dit is wat ze verder nog adviseren, en hoe de ploeg van de jonge renners -ze zaten allemaal in hetzelfde team- reageert.
 1. Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen
  23

  Eerste officiële rapport: vooral niet-gevacci­neer­den nog besmet (behalve bij 65-plus­sers) en in ziekenhuis opgenomen

  Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.