Nu de terrassen terug open mogen blijft het kampen tegen de slechte weersomstandigheden voor de horeca. Hier ziet u Jean Hubrecht en Eddy Coucke, vaste klanten van 't Zandlopertje in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu de terrassen terug open mogen blijft het kampen tegen de slechte weersomstandigheden voor de horeca. Hier ziet u Jean Hubrecht en Eddy Coucke, vaste klanten van 't Zandlopertje in Brugge. © Proot

Slecht weer houdt Vlaming niet tegen: door de wind, door de regen... elke dag ons terrasje

Regenwolken? Ze zullen ons niet temmen, daar op het terras. “Gewoon eens buitenkomen, gezelschap opzoeken, dat slaan we geen dàg over”, klonk het bij de Vlamingen die afgelopen weekend hun pintje aanlengden met regen. Het gààt dan ook niet alleen om dat pintje: “We nemen hiermee een voorschot op het normale leven. Jezelf een seigneur voelen en genieten van je stad...”

21 reacties

 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Zonder vaccinatie neem je een groot risico om nu samen te gaan drummen op een terrasje. Veel volk was hier toch niet meer te zien telkens het regent, om 20u begon m'n de terrasjes al te sluiten. Dit heeft maar pas toekomst als de meeste volwassenen gevaccineerd zijn, zonder neem je een groot risico.
 • jean witse

  1 maand geleden
  Op cafe of restaurant gaan zal totaal anders zijn in de toekomst. Klanten gaan niet meer willen binnen zitten in een opeengepakte ranzige binnenruimte vaak nog met toiletgeur en storend lawaai van de tafelgasten voor en achter u. Terassen wordt de nieuwe norm en die terrassen zullen zeer luxueus worden met een zuiders vakantiesfeertje met palmbomen , bamboeparassols met kleurlicht, een geluidmuziekbox en trendy lounge zetels. In de trendy wintersportoorden zit ook iedereen op een buitenterras.
 • Inge Beckers

  1 maand geleden
  Ik doe alleen een terrasje als ik volledig gevaccineerd ben en dat is nog niet zo! Moet uitnodiging volgende week nog krijgen.Als risicopatiente neem ik geen risico's om nu al en met dit regenweer een terrasje te gaan doen! Denk alleen maar aan mijn gezondheid en bescherming van mezelf en anderen op de kans van besmetting.
 • willy claeys

  1 maand geleden
  Veel te zien bik elkaar.ik zag dit weekend veel foto's en reportages waar de zogezegde terassen niet buiten waren.een ruimte waar het raam opengeschoven is is geen terras en een gesloten tent ook niet.denk niet dat dit de bedoeling was.en dan zegt de horeca,wij kunnen dit veilig.
 • gilbert dejonghe

  1 maand geleden
  Het is nog veel te vroeg om een terrasje te doen . Zolang ze allemaal geen spuit hebben gekregen . Ze denken niet na , liever elkaar besmetten voor die stomme pint of een glas wijn .Dat zijn er die niet zonder drank kunnen zeker .