Anuna De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Anuna De Wever. © Photonews

Slangen op maandag. Zou Anuna De Wever zelf beseffen hoe ontzettend fout haar uitspraak is?

Greta Thunberg was vijftien en Anuna De Wever zeventien toen zij begonnen met hun klimaatprotest. Was het mijn paternalisme als oudere witte man waardoor hun engagement mij wat vertederde? Met onbegrip en hoofdschudden keek ik naar degenen die razend tegen hen tekeergingen, het schuim nog net niet op de lippen. Natuurlijk waren deze meisjes vaak wereldvreemd in hun engagement, maar als tieners niet meer wereldvreemd mogen zijn, wie dan wel? 

195 reacties

 • Yves Van Rossem

  4 weken geleden
  Dat er iets moet gebeuren met ons klimaat, leefomgeving, ingesteldheid, ... staat als een paal boven water. Maar een burger nog maar zover krijgen dat hij zijn wagen thuis laat en op de fiets springt is duidelijk al een brug te ver ... Men moet ergens beginnen maar dit is niet om op straat te gaan protesteren. Waar Anuna staat ? graag in de kijker ... maar zelf graag op skiverlof gaat met het vliegtuig als men het maar niet ziet.
 • Christian Schietse

  4 weken geleden
  Het is Thunberg en Anuna hun volste recht om op te komen voor het klimaat, maar ze zouden best nog wat verder studeren en hun verstand laten rijpen . Protesteren, in de media verschijnen en je gedachtegoed wilen opdringen is gemakkelijk, met deftige, realistische en betaalbare oplossingen voor de dag komen is héél andere koek.
 • joseph verbeke

  4 weken geleden
  Protesteren is gemakkelijk maar iets doen is wat anders!
 • Liliane Vervliet

  4 weken geleden
  Prima onder woorden gebracht door Slangen ! Is een blanke ,oude en dan nog op de koop toe een hetero man dan abnormaal ?
 • Ben Van Steenwinkel

  4 weken geleden
  Een duidelijk gebrek aan opleiding bij ADW. Maar de inhoud was wel duidelijk, en moet mensen toch aanzetten tot nadenken over waar zij werkelijk voor staat (ttz. heeft niet veel met klimaat of ecologie te maken).