Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © Belga

Slangen op maandag. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?

Het was de Vlaamse regering even ontgaan dat de hype van improvisatietheater intussen al even voorbij was. Zelfs de verrassende pointe, dat de verantwoordelijke minister niet eens kon afreizen omdat corona door de gangen van haar kabinet waarde, kon de voorstelling niet meer redden. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?

82 reacties

 • Steven Van Camp

  3 maanden geleden
  De laatste kwarteeuw bleek het zeer moeilijk om een federale regering te vormen. De regio’s vertonen aanzienlijke verschillen. Daarom ook dat meer geregionaliseerd werd. En nog blijven sommigen denken dat het , op een haast wonderbaarlijke manier, mogelijk moet zijn om 1 beleid te voeren….
 • Pat Debal

  3 maanden geleden
  Er was daar in totaal geen natuurplan en dat van haar medewerker is uit hun duim gezogen
 • Rudy Van der Eecken

  3 maanden geleden
  Regeringen hebben de laatste 25jaar dit mooie landje naar de vaantjes gemaakt. En de laatste jaren in sneltempo. Dat is hun verantwoordelijkheid maar geen enkele heedt de moed die op te nemen
 • Jonny Van den Bruel

  3 maanden geleden
  Wanneer verantwoordelijkheid teveel 'gedeeld' wordt, gebeurt het inderdaad dat niemand nog echt het aanspreekpunt is of zich 'verantwoordelijk' kan/wil/mag voelen: migratie (ooit 11 'ministers'); nu negen gezondheidsministers; hoeveel regeringen?; soms drie leerkrachten voor 1 klasgroep; 2 duo-voorzitters; indertijd rijkswacht én politie; hoeveel klimaatministers? To do: overal 1 aanspreekbare 100% verantwoordelijke. Eén! En de kat zal haar 'jungele' vinden!
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  En dan op de klimaattop over de Blue Deal en het tekort aan grondwater beginnen. Om het maar niet over de uitstoot van CO² en methaan te moeten hebben.
 1. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetuigen: De Cafémoorden

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetui­gen: De Cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.