Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © Belga

Slangen op maandag. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?

Het was de Vlaamse regering even ontgaan dat de hype van improvisatietheater intussen al even voorbij was. Zelfs de verrassende pointe, dat de verantwoordelijke minister niet eens kon afreizen omdat corona door de gangen van haar kabinet waarde, kon de voorstelling niet meer redden. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?

82 reacties

 • Steven Van Camp

  2 maanden geleden
  De laatste kwarteeuw bleek het zeer moeilijk om een federale regering te vormen. De regio’s vertonen aanzienlijke verschillen. Daarom ook dat meer geregionaliseerd werd. En nog blijven sommigen denken dat het , op een haast wonderbaarlijke manier, mogelijk moet zijn om 1 beleid te voeren….
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Er was daar in totaal geen natuurplan en dat van haar medewerker is uit hun duim gezogen
 • Rudy Van der Eecken

  2 maanden geleden
  Regeringen hebben de laatste 25jaar dit mooie landje naar de vaantjes gemaakt. En de laatste jaren in sneltempo. Dat is hun verantwoordelijkheid maar geen enkele heedt de moed die op te nemen
 • Jonny Van den Bruel

  2 maanden geleden
  Wanneer verantwoordelijkheid teveel 'gedeeld' wordt, gebeurt het inderdaad dat niemand nog echt het aanspreekpunt is of zich 'verantwoordelijk' kan/wil/mag voelen: migratie (ooit 11 'ministers'); nu negen gezondheidsministers; hoeveel regeringen?; soms drie leerkrachten voor 1 klasgroep; 2 duo-voorzitters; indertijd rijkswacht én politie; hoeveel klimaatministers? To do: overal 1 aanspreekbare 100% verantwoordelijke. Eén! En de kat zal haar 'jungele' vinden!
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  En dan op de klimaattop over de Blue Deal en het tekort aan grondwater beginnen. Om het maar niet over de uitstoot van CO² en methaan te moeten hebben.
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 2. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

  Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

  Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.