Bart De Pauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Pauw. © Belga

Slangen op maandag. Waar loopt de streep in het zand?

Zowel de affaire-Bart De Pauw als de staatshervorming domineerde het recente publieke debat. Het ene bepaalt de toekomst van onze samenleving, het andere gaat over staatsstructuren. 

4 reacties

 • Rudi Vranken

  5 maanden geleden
  Natuurlijk heeft Slangen gelijk : volgende staatshervorming zal weer een misbaksel worden. Slechts 1 oplossing met een meerderheid de onafhankelijkheid van Vlaanderen in Vlaams parlement uitroepen dan pas zullen de Vlamingen pas de meerwaarde van Vlaanderen ontdekken en de transfer van geld tot het verleden behoren evenals de wachtlijsten. Rudi Vranken
 • Lucien Mertens

  5 maanden geleden
  Correct mevrouw Swartele, en bij de media draait het ook maar enkel om de sensatie... zowat het enige vaststaand feit.
 • Ronny Toch

  5 maanden geleden
  Voor zover ik kan lezen, Mr. Slangen verwijt onze politici voor bricoleurs !! Toch één die het durft, en volledig mee eens.
 • Liesbeth Swartele

  5 maanden geleden
  Wellicht zou het ook helpen als mensen zonder enige dossierkennis zich zouden afhouden van waarheden te poneren die duidelijk in het voordeel zijn van één van de procespartijen. Dat er machtsmisbruik plaatsvindt is even waar als dat er mensen zijn die liegen.
 1. Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeksrechter aangesteld voor mogelijke onopzettelijke doodslag

  Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeks­rech­ter aangesteld voor mogelijke onopzette­lij­ke doodslag

  Er is een Luikse onderzoeksrechter aangesteld na de overstromingsramp van 14, 15 en 16 juli. In de provincie Luik kwamen daarbij 37 mensen om het leven. De onderzoeksrechter moet op zoek gaan naar eventuele verantwoordelijken, die vervolgd kunnen worden voor onopzettelijke doodslag, bij gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat zegt de procureur des Konings van Luik.